У Луцьку виклали хрест зі свічок у пам’ять про жертв Голодомору
Волинь

У Луцьку виклали хрест зі свічок у пам’ять про жертв Голодомору

28 листопада 2020, 19:17
0
0
Сподобалось?
0

В обласному центрі загальнонаціональний День пам’яті жертв Голодоморів в Україні вшанували покладанням квітів та панахидою.
Сьогодні, 28 листопада, в четверту суботу останнього осіннього місяця ми згадуємо українців, які загинули від організованого радянською владою голоду. Голоду, якого могло б і не бути, якби не цілеспрямована воля, пише ІА Волинські новини.
Цьогоріч карантинні обмеження внесли корективи у проведення скорботних заходів. Однак, незважаючи на це та погану погоду, помолитися за душі невинно убієнних зібралося досить багато людей.

Спочатку представники міської та обласної влади, депутати, освітяни, небайдужі громадяни піднесли квіти до пам'ятника Християнському милосердю волинян, що розташований на території Хресто-Воздвиженської церкви.

Затим процесія перейшла на Замкову площу, де квіти та символічні свічки було покладено до пам'ятника жертвам політичних репресій.

Після панахиди, яку відправив патріарх Луцький та Волинський Михаїл, усі присутні ще раз під час загальнонаціональної хвилини мовчання молилися за душі померлих від голоду. Символічний хрест, викладений із запалених лампадок, що їх принесли люди, нагадував про мільйони українців, які загинули від голодоморів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися