У Луцьку провели щорічний фестиваль для дітей з аутизмом
Волинь

У Луцьку провели щорічний фестиваль для дітей з аутизмом

4 грудня 2020, 19:57
0
0
Сподобалось?
0

Щорічний благодійний захід для дітей з розладами спектру аутизму «Янголята в колі друзів» у 2020-му році відбувся у форматі онлайн-концерту.

Свято, яке до дня людей з інвалідністю організувала громадська організація «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята», відбулося 3 грудня, пише ІА Волинські новини.

У заході взяли участь 143 учасники у складі шістнадцятьох колективів зі Львова, Червограда, Горохова, Луцька тощо.

«Цьогоріч захід пройде у вигляді онлайн-концерту. Через наш фестиваль пройшло дуже багато людей, які вперше виходили на сцену, а потім брали участь у міжнародних фестивалях і перемагали. Основна мета фестивалю – соціалізація людей з інвалідністю засобами культури та мистецтва, а також їхня інтеграція у суспільство. Важливо, що люди, яких ми сьогодні бачили на сцені, не закриваються в собі, що вони заявляють про себе як про повноцінну частину суспільства, в якому живе кожен із нас. Адже насправді так і є! Ці люди не з обмеженими фізичними можливостями, як багато хто звик казати, а з необмеженими талантами, силою волі, прагненням жити і розвиватися», - зазначила очільниця «Янголят» Юлія Поліщук.

З її слів, фестиваль відбувся за фінансової підтримки департаменту Соціального захисту населення Волинської ОДА.

«Сама ідея заходу виникла внаслідок великого бажання донести на загал до нашого суспільства, що серед нас є багато чудових та обдарованих дітей та дорослих людей з інвалідністтю. Крім того метою є спонукати самих людей з інвалідністю до творчого розвитку своїх здібностей. Творчість дає колосальний терапевтичний ефект у соціалізації, надає впевненості у себе та свої сили! Протягом трьох років при нашій організації активно діє творча студія «Аматори від Янголят». Завдяки чому ми побачили, який колосальний соціальний розвиток отримали учасники студії, діти з аутизмом. Вони стали більш впевненими в собі, покращилася соціалізація, а, найголовніше, їм подобається виступати!» - зазначила керівниця громадської організації.

Як зауважила хореограф Світлана Котова, яка готувала особливих артистів до виступів, їй, як хореографу, робота з дітьми приносить велике задоволення.

«Мене надзвичайно надихає їх фізична та емоційна віддача, і вдвічі більше задоволення, якщо ці діти - особливі. Декілька років тому доля звела мене з дітьми та батьками з «Янголят», де я проводила заняття з хореографії. Ми навіть поставили номер «Чарівний сад», щоправда у ньому брали участь і батьки, тому що дітям, на той момент, потрібна була допомога, щоб вільно орієнтуватися в сценічному просторі», - розповіла пані Світлана.

Хореограф відзначила, її спільна робота з «янголятами» дала хороший результат!

«Нещодавно у нас була прем'єра – постановка «Аліса в країні чудес». Завдяки цим діткам я змогла реалізувати свої творчі плани, і, разом з тим, отримати масу позитивних емоцій. Щиро радію, бо бачу, як змінилися за три роки ці діти. Вони вже можуть тренуватись та виступати без допомоги батьків. У них є бажання показувати свої здібності та докладати зусилля для плідних репетицій. І найголовніше: у їхніх очах з'явився той чарівний вогник, який допоможе їм реалізовувати себе не тільки на сцені, а й в житті», - захоплюється підопічними Світлана Котова.

Усі учасники свята отримали подарунки та подяки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися