Студентка з Конго в Луцьку виконує українські народні пісні
Волинь

Студентка з Конго в Луцьку виконує українські народні пісні

5 грудня 2020, 17:34
0
3
Сподобалось?
3

22-річна Доркас Цамукуну Фіне Мбемба переїхала в Україну з Конго чотири роки тому. Нині дівчина розповіла, - нині захопилася співами, які допомагають їй вчити українську та покращити вимову.

Друзі та одногрупники називають дівчину Дорою, інформує Суспільне.Волинь

Рідна мова студентки – французька. У Луцьку, крім технічної спеціальності, освоює українську мову. Два роки тому, каже, почала співати українською. Любить виконувати народні пісні в сучасній обробці.

Навчає дівчину співак та композитор Сергій Скулинець. "Я запросив Дору на студію, знайшов їй пісню народну, непогано в неї виходить. Акцент звісно є, але ми над цим працюємо", - каже вчитель Дори.

Студентка розповіла, що на вивчення української їй знадобилося 6 місяців. Музика і спів допомагають не лише відточити навички вимови, але й рятують від самотності. З рідних Дори у Луцьку лише двоюрідний брат. Вдома, у Конго лишилися батьки дівчини, сестра і троє братів.

Дівчина розповідає, що у вільний від навчання та співів час, любить гуляти Луцьком, але більшу частину року мерзне. Часом, зізнається - набридають настирливі незнайомці: "Луцьк - маленьке місто, немає багато іноземців, і кожен час вони хочуть знати звідки я приїхала. І часто я кажу, що не можу, я не маю часу, але вони все одно, ну отакі люди є".




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися