На Волині – обшуки через порубку дерев у заповіднику
Волинь

На Волині – обшуки через порубку дерев у заповіднику

9 грудня 2020, 18:27
0
0
Сподобалось?
0

9 грудня в одному з сіл Ківерцівського району поліцейські проводять санкціоновані обшуки.

Як інформує пресслужба поліції області, обшуки проводять поліцейські слідчого управління ГУНП в області та оперативники управління стратегічних розслідувань у чотирьох фігурантів кримінального провадження та на їхніх підприємствах.

Досудове розслідування встановило, що службові особи підприємств самовільно виписували лісорубні квитки як лісокористувачі та здійснювали незаконну порубку в Ківерцівському національному природному парку “Цуманська пуща” без належних на це дозволів і документів.

Протягом 2020 року спритники, орендувавши частину ділянок, що належать до “Цуманської пущі”, яка є об’єктом природно-заповідного фонду, вирубали понад 600 дерев різних порід та діаметрів. Таким чином, тут здійснювалась лісогосподарська діяльність, не пов’язана з цільовим призначенням функціональних зон парку, що є порушенням ЗУ “Про природно-заповідний фонд України”. Одні з останніх рубок зафіксовані 4 і 8 грудня: тоді незаконно спиляли 5 дубів, 19 сосон та кілька сотень дерев інших порід.

“За попередніми підрахунками, розмір шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про природно-заповідний фонд на суцільній рубці головного користування, становить понад 2,5 млн грн. Невдовзі фахівці остаточно порахують суму збитку, в винуватцям будуть оголошені підозри”, - повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

Під час обшуків за адресами проживання керівників фірм та місцем фактичного знаходження цих юридичних осіб поліція вилучила також документи, плани насаджень, переліки заходів з поліпшення екологічного стану лісосіки та інші речі, що можуть свідчити про протиправну діяльність цих осіб щодо незаконної порубки лісодеревини на території “Цуманської пущі”.

Слідчі дії тривають.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися