Без туалету, душу, сплять у коридорі: як існують люди у волинському інтернаті, де обвалилася стіна
Волинь

Без туалету, душу, сплять у коридорі: як існують люди у волинському інтернаті, де обвалилася стіна

11 грудня 2020, 11:14
0
0
Сподобалось?
0

У Горохівському психоневрологічному інтернаті, де 25 листопада обвалилася стіна, зараз тривають відновлювальні роботи.

Ремонт у трьох кімнатах обіцяють завершити до кінця тижня, а доти, частина мешканців змушені були розмістити у коридорі, пише Суспільне.

Після обвалу стіни, який стався 25 листопада, 12 мешканців евакуювали, - розповіла керівниця інтернату Юлія Ковальчук. Ліжка для них поставили у коридорі, бо місця у палатах для них не вистачило.

«Орієнтовно 5 днів, як будуть завершені ремонтні роботи у двох кімнатах, ми переселимо туди сім людей. А тоді з 4 кімнати переселяться ще семеро людей», - каже директорка психоневрологічного інтернату.

Для решти мешканців закладу є й інші незручності – відсутність туалетів і душових кабін. Сестра господиня Людмила Барська розповіла, що людям немає де митися, а з вбиралень – два біотуалети, два підлогових унітази, крісла та надвірний туалет.

Загалом в інтернаті нині проживають 115 людей. Ніхто з них не травмувався. Забив тривогу тієї ночі один з мешканців закладу. Віктор Івченко каже: досі пам’ятає ту ніч.

«Я пішов у туалет і отам почався обвал. Бачу, що спочатку одна плитка рухнула, а потім друга і я вибігаю, а медсестра якраз обходить кімнати. Я гукнув, вона подивилася і каже: «Дзвонимо до Олександрівни», - пригадує чоловік.

Керівниця інтернату розповіла, що нова проєктно-кошторисна документація на добудову приміщення вже готова. Її орієнтовна вартість – 3,5 мільйона гривень. З її слів, на ремонт кімнат, у яких проживали підопічні інтернату, гроші наразі є. Скільки потрібно на ремонт та утеплення всього приміщення Горохівського психоневрологічного інтернату керівниця, каже, не знає.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися