Волинянин збудував паркан зі скляних пляшок
Волинь

Волинянин збудував паркан зі скляних пляшок

13 грудня 2020, 13:00
0
2
Сподобалось?
2

Кожен, хто їде цією вулицею в селі Привітне Локачинського району, неодмінно звертає увагу на незвичайний паркан. Сучасна бляха тут вдало поєдналася із сотнями скляних пляшок. Причому всі вони гарно підібрані за кольором. Видно, що господар підходив до роботи творчо.

Сергій Турук усміхається на це моє зауваження і чесно зізнається, що то ідея не його, а місцевого майстра, якого попросив, щоб допоміг вимурувати паркан. Спочатку він мав бути лишень з бляхи, але в процесі визріла інша ідея.

– Валік собі вдома зробив комору з пляшок, і мені підказав: «Давай і в тебе пляшки використаємо». Я трохи подумав, прикинув, що то дешевше вийде, ніж купляти потрібні будматеріали. І взялися ми до роботи.

На шістнадцятиметровий паркан пляшок потрібно багатенько. Вдома таких запасів, ясна річ, не було. Тож Сергій Олександрович знайшов вихід – поїхав на місцевий полігон, куди звозять сміття з цілого району, і назбирав повні мішки скляної тари. Вдома все посортували, помили. І почалася робота. Як підрахував господар, на один рядок пішло 250 пляшок, а їх є аж шість! Лише на фундамент використали приблизно півтори тисячі скляної тари! А ще ж акуратно вимурували стовпчики. Викладали туди пляшки лишень з квадратним дном, все рівненько, акуратненько, як під лінійку.

– Де ти взяв таке? – часто мене перепитують люди, – усміхається Сергій Олександрович. – А я чесно розказую, що то Валік придумав. Уже коли побачив, як пляшки з користю можна використати, то й сам змурував невеличку комору біля хати.

Подружжя Туруків є давніми шанувальниками нашої газети.

– Уже 22 роки передплачуємо «Вісник». А ще я дуже люблю читати історії  в журналі «Люди і долі», – розповідає дружина Людмила Олексіївна.

– Може, комусь з ваших читачів пригодиться наша ідея, – усміхається Сергій Олександрович. – Буде гарно, і пляшки не засмічуватимуть природу.

Руслана ТАТАРИН


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися