Волинська обллікарня отримає понад 2 мільйони на ремонт приймального відділення
Волинь

Волинська обллікарня отримає понад 2 мільйони на ремонт приймального відділення

16 грудня 2020, 17:15
0
0
Сподобалось?
0

Члени бюджетної комісії погодили перерозподіл коштів субвенції з державного бюджету, в рамках якої обласній клінічній лікарні виділять 2,1 млн грн.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради 15 грудня, пише ІА Волинські новини.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що з державного бюджету області була виділена субвенція загальниму обсязі 56 млн гривень. Ці гроші виділили згідно з постановою Уряду про «Деякі питання створення приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах».

Після виконання робіт вдалося 2,1 млн грн зекономити: 229,8 тис грн під час реконструкції частини Любомльського ТМО та 1,9 млн грн, коли проводили реконструкцію приміщень першого поверху хірургічно-травматологічного корпусу Нововолинської центральної міської лікарні. Аби зекономлені кошти не поверталися в державний бюджет, а пішли на потреби обласних медичних закладів, пропонується ці гроші виділити на реалізацію проєкту «Хірургічний корпус КП «Волинська обласна клінічна лікарня» (реконструкція частини приміщень хірургічного корпусу під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги)». Тим більше, є погодження профільного Міністерства.

Він також зазначив, що попередньо на згадані роботи в обласній лікарні було передбачено з держбюджету 9,5 млн грн, а кошторисна вартість проєкту склала понад 22,8 млн грн. Договірну ж ціну визначено у сумі 18,2 млн грн.

Тимчасова виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, своєю чергою, переконує, що усі виділені кошти цього року освоять і медичні заклади області субвенцію із держбюджету цього року використають повністю. Вона також повідомила, що уже в обласну клінічну лікарню доставили високоточний комп’ютерний томограф, придбаний теж за кошти держбюджету.

«Приміщення приймального відділення там майже готове. Внутрішні роботи планують закінчити до кінця року», – запевнила вона.

Зрештою, члени комісії підтримали зміни до бюджету області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися