У Луцьку рятували чоловіка, якому відрізало циркуляркою руку
Волинь

У Луцьку рятували чоловіка, якому відрізало циркуляркою руку

17 грудня 2020, 10:22
0
0
Сподобалось?
0

У березні у Луцьку міську клінічну лікарню госпіталізували пацієнта з села Тагачин Турійського району, який покалічився циркуляркою. Тоді операційна бригада рятувала відрізану в ділянці передпліччя руку протягом 6,5 годин. 

Як йдеться на офіційній сторінці лікарні у Фейсбуку, лікарі під мікроскопом зшивали нерви, судини, м’язи.

«Також зробили кістковий остеосинтез, тобто, зафіксували переломи кісток металевими конструкціями, - розповідає лікар хірург ортопед-травматолог опікового відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці Микола Пемпко,- Згодом стався некроз м‘язів з нагноєнням. Почистили рану, закрили дефект шкіри та м’яких тканин».

Після того, як загоїлася рана, у червні провели демонтаж, а в липні виконали металоостеосинтез променевої кістки з кістковою пластикою. Кістки зрослись і тиждень тому провели реконструктивну операцію по транспозиціі сухожилків, оскільки в пацієнта залишився неврологічний дефект: він міг згинати пальці і кисть, але не міг розгинати. Як жартує сам пацієнт, важко збирати картоплю і яблука.

«Тому, ті сухожилля, які були збережені, у ході операції «перепідключили» до пошкоджених. Ось тепер, як ви бачите, пальці згинаються і розгинаються. Функція руки фактично відновлена,» - задоволений результатом лікар Микола Пемпко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися