На Волині у водосховище випустили понад 2 тонни риби
Волинь

На Волині у водосховище випустили понад 2 тонни риби

18 грудня 2020, 09:42
0
0
Сподобалось?
0

17 грудня відбулося вселення риби до Кричевичівського водосховища в межах села Кричевичі Ковельського району. 

Про це повідомляє рибоохоронний патруль Волині.

Вселення здійснювалося за рахунок коштів користувача водних біоресурсів відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми.

До водосховища вселили 2 505 кг чотириліток та дволіток риби: 3 110 екз. (1500 кг) товстолоба, 350 екз. (875 кг) коропа, 260 екз. (130 кг) білого амура. Вага одного екземпляра становила від 500 до 2 500 грамів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, Кричевичівської та Колодяжненської сільських рад та громадської організації «Риболовний клуб «Кричевичі».

«Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів водних біоресурсів, які із розумінням поставилися до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами. Вони покращують якість води та запобігають її цвітінню у весняно-літній період», - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися