У селі на Волині відкрили сучасну амбулаторію
Волинь

У селі на Волині відкрили сучасну амбулаторію

18 грудня 2020, 11:28
0
0
Сподобалось?
0

17 грудня у селі Павлівка Іваничівського району запрацювала нова сучасна амбулаторія. Лікарню збудували за державні кошти, виділені на розвиток медицини у сільській місцевості.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

На свято з нагоди відкриття за дорученням голови облдержадміністрації завітав перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко, аби привітати трудовий колектив та оглянути медзаклад сільської медицини.

До цього часу медичні послуги надавалися у старому необлаштованому приміщенні ФАПу. Новий заклад почали будувати у 2019 році, однак основна частина будівельних робіт виконана у 2020 році.

Вартість будівництва становить майже 7 млн 757 тис. грн, з яких кошти державної субвенції – 7 млн 657 тис. 349 грн та кошти місцевого бюджету – 100 тис. грн.

Відтепер це просторе й сучасне приміщення, де буде комфортно працювати медичному персоналу, який на сьогодні складається з одного лікаря та 8-ми медичних працівників (4 медичних сестри, 2 санітарки та водій). Обслуговуватиме Павлівська амбулаторія близько 4 тисячі населення.

Розрахована амбулаторія на 2 сімейних лікаря, однак нині є поки один. Як зазначив голова Павлівської громади Андрій Сапожник, в амбулаторії на другому поверсі передбачено житло для сімейного лікаря, тож другого лікаря вже знайшли і незабаром вона почне працювати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися