За скільки у Луцьку продають новорічні дерева
Волинь

За скільки у Луцьку продають новорічні дерева

18 грудня 2020, 19:46
0
0
Сподобалось?
0

На території Луцької громади розпочали роботу ялинкові ярмарки.

Новорічні дерева продавці пропонують придбати за ціну від 200 до 600 гривень, - розповів Суспільному підприємець Геннадій Раковець.

Чоловік каже: до обласного центру привіз на продаж 350 сосон та ялинок. Дерева підготували до продажу у Клітицькому та Карпилівському лісництвах Камінь-Каширського району.

Пік продажів хвої очікують за кілька днів до Нового року. «24-25 грудня завжди багато беруть, потім буде тихо. Вже 28, 29, 30 то вже буде все. Минулого року люди зарання купували і 30 та 31 ажіотажу не було», - розповів торговець.

Усі дерева на ялинковому ярмарку чіповані. Так можна дізнатися походження хвої - лісгосп у якому її виростили.

Загалом на плантаціях новорічних дерев підготували цього року до рубки 60 тисяч дерев. «Минулого року було реалізовано 74 тисячі ялинок, то цього року попит був значно менший, оскільки підприємці не знали що буде з карантином», - розповів спеціаліст обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Борсук.

Зі слів лісівника, вже реалізовано близько 45 тисяч ялинок та сосен. Волинські новорічні дерева купували підприємці зі Сходу, Півдня та столиці.

Сосни, які не розкуплять, утилізує «Луцькспецкомунтранс». Директор комунального підприємства Сергій Андрієвський каже: до 15 січня прибиратимуть на території ярмарку.

Ялинкові ярмарки у Луцьку працюватимуть до 31 грудня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися