Як волиняни готувалися до Святвечора
Волинь

Як волиняни готувалися до Святвечора

24 грудня 2020, 19:44
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні Святвечір у римо-католиків, частини протестантів і православних – вони накривають стіл з традиційними стравами та готуються до Різдва Христового. 

Родина Маслікових святкує Різдво двічі, 25 грудня та 7 січня, пише Суспільне.

У сім’ї сповідують католицизм та православ’я. Вечерю готує дружина. Їжа буде скоромною - червоний борщ, вареники, кутя та смажений короп. Перед вечерею запалюють свічку, моляться та діляться оплатком.

У сім'ї кандидатки історичних наук Алли Дмитренко. Різдво теж святкують двічі. Чоловік – католик, жінка – православна. У родині дотримуються різних традицій. Науковиця розповідає: свято Різдва Ісуса Христа прийшло на зміну язичницькому святу. Алла Дмитренко говорить: святкувати 25-го грудня Різдво – логічно.

Для римо-католиків Луцька у кафедральному Петропавлівському костелі сьогодні проведуть три нічних меси Різдва Христового з дотриманням карантинних норм, розповів настоятель храму отець Павло Хом’як. Громада Церкви євангельських християн баптистів завтра, 25 грудня, проведе святкову службу з нагоди Різдва Господа Христа, сказав пресвітер Ярослав Троць. У Кафедральному Святотроїцькому соборі 25 грудня колядуватимуть, як спогад про те, що за григоріанським календарем у цей день православні святкували Різдво, розповів протоієрей Віталій Собко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися