У Луцьку дітей з аутизмом навчають готувати, прибирати і мити посуд
Волинь

У Луцьку дітей з аутизмом навчають готувати, прибирати і мити посуд

26 грудня 2020, 17:24
0
0
Сподобалось?
0

Діти з аутизмом громадської організації «Янголята» готують перші, другі страви, печуть десерти, вчаться прибирати і мити посуд.

Цим займаються на заняттях із соціально-побутового орієнтування, - розповіла Суспільному педагогиня Валентина Міщук.

Заняття з соціально-побутового орієнтування відбуваються три роки у громадській організації батьків дітей з розладами аутичного спектру, каже педагогиня Луцького навчально-реабілітаційного центру Валентина Міщук. Фахівчиня говорить – результат від навчання є. Діти відпрацьовують дрібну моторику рук, координацію рухів, вони вчаться правильно володіти ножем, іншими пристроями, що використовуються на кухні та у соціально-побутовому орієнтуванні.

Батьки в організації «Янголята» беруть участь у заняттях. Мама Анна Мирончук каже: її 13-річний Сашко допомагає їй вдома, у нього аутизм. На кухні він постійно з нею, спостерігає, що за чим і знає, що за чим.

За планом заняття цього разу діти готують вінегрет, бутерброди з оселедцем, лимонно-імбирний напій і бісквіт, каже педагогиня, яка проводить корекційне заняття, Валентина Міщук.

Після занять діти та батьки разом сервірують стіл і смакують стравами. Це важливо, бо відбувається обговорення процесу приготування, діти діляться емоціями, вчаться взаємодіяти. Такі навчання в ГО «Янголята» відбуваються щотижня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися