Волинянка вдома облаштувала майстерню, де виготовляє вироби з глини
Волинь

Волинянка вдома облаштувала майстерню, де виготовляє вироби з глини

27 грудня 2020, 19:35
0
0
Сподобалось?
0

Ківерчанка Людмила Костюк виготовляє вироби з глини. Вдома облаштувала майстерню та передає свої знання та досвід усім охочим.

У родині, розповідає майстриня, гончарством ніхто не займався. Захоплення у неї виникло випадково, коли побачила гончаря в центрі міста за робочим процесом. Самостійно знайшла навчальний заклад та почала навчатися, пише Суспільне.

Опановувала гончарний круг довго, навчання давалося важко, не виходило центрування, різні форми виробів, - говорить Людмила Костюк.

Виготовляє посуд, підсвічники, вази, горщики для вазонів, декоративні лампи і прикраси. Її вироби, каже гончарка, екологічно чисті, використовує матеріали, що не шкодять здоров’ю. Працює у техніці молочної кераміки. Таке виготовлення дозволяє глиняним виробам не пропускати воду. Використовує лише молоко і високу температуру, - каже гончарка. Для декору посуду майстриня не використовує лаку та неприродних елементів, глину просто загладжує гладеньким камінцем.

Процес виготовлення виробу копіткий. На роботу, каже Людмила Костюк, витрачає майже тиждень: один день майстриня виготовляє виріб на гончарному крузі, потім він підсихає два дні, після того - декор, який також має висохнути. Лише після того виріб потрапляє до печі, де випалюється впродовж доби. І охолоджується ще 24 години.

Гончарному ремеслу майстриня навчає інших. Каже: «Те, що людина любить, на те й у неї має бути талант, інше питання, коли розкриється цей талант. Ремесло часом випробовує людину і не відразу дається».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися