Луцьк витратив понад мільйон на святкування Нового року
Волинь

Луцьк витратив понад мільйон на святкування Нового року

30 грудня 2020, 17:42
0
0
Сподобалось?
0

Найменше коштів на святкування Нового року витратила місцева влади Львова, Івано-Франківська, Рівного, Хмельницького та Херсону.

Там підготовка до свят обійшлась мешканцям міста менш ніж в 1 гривню на особу. У деяких містах ялинку взагалі не встановлюватимуть, а всі заходи переносять в онлайн-формат через пандемію, пише ТСН.

Рух ЧЕСНО проаналізував, скільки коштів передбачили на новорічні витрати 2020–2021 років у бюджетах 18 міських рад і які суми витратили з місцевого бюджету в розрахунку на одного мешканця.

Тож найдорожчим святкуванням 2021 року буде для мешканців міста Буча, що в Київській області. Тут місцева влада виділила майже 4 млн гривень. У розрахунку на одного жителя міста це майже по 108 гривень. Так, Бучанська міськрада виявилася найщедрішою на цьогорічні святкування. Майже 4 млн гривень передбачили на підготовку до новорічних свят, встановлення ялинки, ілюмінацію та інші заходи.


Наступним йде місто Маріуполь Донецької області, де виділили 12,3 млн гривень, тобто по 28,3 грн в розрахунку на одного мешканця. Витрати, пов’язані з підготовкою до новорічних та різдвяних свят, оцінюють у 12,5 млн гривень. Саме на таку суму провели закупівлі товарів і послуг через електронну систему Prozorro. Придбання новорічної ялинки обійшлося у 3,5 млн гривень, а на організацію святкувань у різних локаціях міста уклали договорів на 7,5 млн гривень.


Влада Дніпра виділила 5 млн грн — лише по 5 гривень з особи. Ці кошти виділені на придбання двох ялинок, новорічне освітлення центральної площі та вулиць. За інформацією сайту Prozorro, одна ялинка за 2 млн гривень буде розташована в районі парку ім. Лазаря Глоби. Вартість головної ялинки міста, що на площі Героїв Майдану, — 3 млн гривень. Сума включає послуги з монтажу ілюмінаційного обладнання, світлових конструкцій та прикрас на площі Героїв Майдану та центральному проспекті міста.

Тож як з'ясувалось, в умовах боротьби з коронавірусом найбільші витрати на новорічні свята дозволили собі не великі міста, а малі містечка поблизу столиці.

Тим часом, Вінниця відмовилась від ялинки, а всі свята проходитимуть онлайн. Таке рішення прийняв виконавчий комітет міської ради у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Цьогоріч святкування обійдеться місту у 490 тис. гривень. В цю суму входять такі статті витрат, як подарунки для дітей пільгових категорій та учасників новорічно-різдвяних заходів онлайн. Крім того, місто прикрасять ілюмінаціями та гірляндами.

Через карантинні обмеження у Запоріжжі міська рада відмовилась від святкувань, проте головну новорічну ялинку встановили, не купуючи нової, та прикрасили вулиці. У січні там запланованували витрати на свята в сумі 610,1 тис. гривень. А ось сума коштів на демонтаж, закладена у бюджеті вже на 2021 рік, - невідома. На подарунки дітям влада міста виділила 300 тис. гривень.

Запорізька ОДА навіть відмовилась від встановлення ялинки та ковзанки на головній площі міста — Фестивальній, як це було минулого року. Запоріжці ж встановили на площі свою ялинку, яка вже стала мемом у соцмережах із підписом «ялинка, на яку ми заслуговуємо у 2020 році».

Найменші суми з усіх 18 міст передбачили у Хмельницькому — 105 тис. гривень на новорічні та різдвяні свята, та у Херсоні — 90 тис. гривень, з яких 55 тис. — на театральні вистави для дітей, все інше — на сувенірну проду

кцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися