Луцькі хірурги разом з білоруськими провели унікальну операцію
Волинь

Луцькі хірурги разом з білоруськими провели унікальну операцію

31 грудня 2020, 09:58
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькій міській клінічній лікарні хірурги разом з білоруськими колегами з Бреста вперше виконали надзвичайно технічно складне оперативне втручання - пілорозберігаючу панкреатодуоденальну резекцію.

Про це інформує пресслужба медзакладу у Фейсбуку.

"Звернувся пацієнт, чоловік 58 років, у якого діагностували рак головки підшлункової залози із механічною жовтяницею. Хворий з таким діагнозом - кандидат на велику хірургічну операцію, оскільки крім хронічних змін в підшлунковій залозі часто мають і інші ураження цього органу та прилеглих. Разом з білоруськими хірургами видалили головку підшлункової залози із пухлиною, дванадцятипалої кишки та частково загальної жовчної протоки із збереженням пілоричного відділу шлунка та відновлення шлунково-кишкового тракту за рахунок анастомозів, а також зробили резекцію ворітної вени із поновленням прохідності" - розповів завідувач відділення ургентної хірургіїї Артем Комарницький.

Ще одному 40-річному пацієнту, який поступив з діагнозом хронічний панкреатит, вірсунголітіаз (конкременти в протоці підшлунковоі залози), киста головки підшлункової залози виконали операцію.

Також, до лікарні потрапила 51-річна пацієнтка з діагнозом "рецидивна грижа стравохідного отвору діафрагми", яка виникла повторно. Їй провели операцію без розрізів за допомогою лапароскопа зі спеціальними інструментами.

Таким чином зробили пацієнтці мінімальну операційну травму. Максимально скоротили її перебування в стаціонарі, термін лікування і реабілітації, а також отримали хороший косметичний ефект. Тобто, відсутні післяопераційні дефекти у вигляді великих швів.

Наразі усіх пацієнтів виписали зі стаціонару у задовільному стані.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися