Через скандал в громаді біля Луцька відкрили подвійний кримінал
Волинь

Через скандал в громаді біля Луцька відкрили подвійний кримінал

5 січня 2021, 21:55
0
0
Сподобалось?
0

Два кримінальні провадження зареєстрували за наслідком подій, які трапилися в Підгайцівській сільській раді.

Про це пише Перший.

Так, у понеділок, 4 січня, в цій сільраді сталося відразу два інциденти. Депутатам Підгайцівської громади у грубій формі відмовили у доступі до інформацію про ремонтні роботи на одній із вулиць, а після запиту журналістки стосовно земельних рішень один із посадовців застосував до неї фізичну силу.

Як повідомляють в поліції, за заявою від журналістки ГО «Бюро журналістських розслідувань «Спецтема» Людмили Яворської, в якій вона вказує на перешкоджання її журналістській діяльності в приміщенні Підгайцівської сільської ради, зареєстровано матеріали в ЄРДР за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України. Йдеться про вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню професійних обов’язків. Такі дії караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

Крім того, заяву до поліції написав і депутат Підгайцівської сільради Богдан Сінчук. За його скаргою зареєстровано провадження за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто – привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Як раніше коментував депутат, йому стало відомо про привласнення бюджетних коштів під час ремонту вулиці Скандинавської у Струмівці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися