На Волині діти з багатодітних сімей не мають змоги дистанційно навчатися
Волинь

На Волині діти з багатодітних сімей не мають змоги дистанційно навчатися

19 січня 2021, 10:03
0
0
Сподобалось?
0

Після новорічних канікул діти відновили навчання у дистанційній формі. 18 січня канікули завершилися у луцьких школярів, тижнем раніше - в інших школах області.

«Суспільне. Волинь» поцікавилося, як навчаються діти, у яких немає необхідних для онлайн освіти гаджетів. Одна із таких родин живе у селі Озеряни Луцького району.

У родині Герасимюків троє школярів. Мама Оксана розповідає, що отримувати знання повноцінно її діти не мають змоги.

"На жаль, ми не можемо повністю дітей забезпечити телефонами, ноутбуками, ще й поганий інтернет-зв’язок, тому ми вибираємо тему, в кого важливіші уроки. У нас є один телефон, але якщо мені потрібно кудись поїхати, то діти залишаються взагалі без навчання", - каже багатодітна матір.


Дві доньки та син Оксани навчаються у Радомишльському ліцеї. Одна з педагогинь закладу розповіла, що з дітьми на зв'язок виходить через смартфон. У другому класі, з її слів, 20-ро дітей, на онлайн урок виходить лише половина учнів.

"Дітки, які навчаються у другому класі, живуть у п’яти селах і там дуже поганий інтернет. У класі навчається багато учнів з багатодітних сімей і батьки не можуть їх забезпечити технічними засобами, щоб вони могли навчатися у такій формі", - каже педагогиня.

У Радомишльському ліцеї навчається 193 дитини з п’яти навколишніх сіл, розповіла директорка навчального закладу Лариса Борейко. З її слів, учні, які не мають інтернету і доступу до гаджетів, спілкуються та отримують завдання від вчителів через батьківські телефони.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися