Чи стане Волинський обласний військовий ліцей державним?
Волинь

Чи стане Волинський обласний військовий ліцей державним?

21 січня 2021, 20:44
0
0
Сподобалось?
0

Ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні на думку деяких депутатів Волинської обласної ради варто передати на повне державне утримання.

Про це йшлося під час другого етапу бюджетних слухань 20 січня в обласній раді, пишуть «Волинські новини».
У закладі навчається майже тисяча дітей. 87,5% коштів, виділених на ліцей, – державні субвенції та дотації. З обласного бюджету на одного учня на рік виділяється менше 10 тисяч гривень, але в сумі це – 9 мільйонів гривень.

Зі слів керівника ліцею Павла Боснюка, 60-70% випускників закладу обирають кар’єру військових і продовжують навчання у вузах Міноборони. З цієї причини депутати зауважили, що ліцей фактично виконує державну функцію.

Як додав Павло Боснюк, наразі на повному державному утриманні аналогічні ліцеї в Києві, Харкові та Сумах. Це при тому, що волинський ліцей – найбільший в Україні і найконкурентніший серед закладів такого типу.

Зі слів начальниці управління освіти і науки ОДА Людмили Плахотної, управління надсилало відповідні листи до Міноборони та Міносвіти. Однак отримали відповідь, що це прохання суперечить процесу децентралізації, тож утримувати ліцеї повинна місцева влада. Також Плахотна зауважила, якщо депутати розглядають можливість передачі ліцею державі, то треба поміркувати, чи вони готові передати державі і комунальне майно в Луцьку і Ковелі, які належать ліцею.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися