У Луцьку  госпіталізували поліцейського і атовця: подробиці конфлікту
Волинь

У Луцьку госпіталізували поліцейського і атовця: подробиці конфлікту

26 січня 2021, 09:23
0
0
Сподобалось?
0

До відділення нейрохірургії Луцької міської клінічної лікарні ушпиталили двох учасників конфлікту - учасника АТО та одного із працівників патрульної поліції області. Чоловіки лежать у сусідніх палатах, обом поставили діагноз черепно-мозкова травма.

Деталі інциденту повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, як повідомила поліція, 24 січня о 22:00 у Луцьку на проспекті Волі трапилася ДТП без травмованих. Водій в'їхав у один з місцевих магазинів.

Що кажуть у поліції

У повідомленні правоохоронців йшлося, що під час затримання водія, який скоїв ДТП, виникла бійка. Її зчинив знайомий правопорушника – 38-річний лучанин.

За кілька годин після повідомлення правоохоронців, луцька психологиня з Центру допомоги учасникам АТО, виклала на сторінці допис, у якому розповіла, що правоохоронці напали на АТОвця та Групу швидкого реагування центру, яка приїхала на поміч ветерану.

Травмованого патрульного звуть Ігор Хоронжук розповідає: коли оформляли ДТП, в учасника знайшли пістолет, викликали слідчо-оперативну групу для експертизи. До призвідника аварії на місце приїхали ветерани АТО.

"Один з цих учасників, цих знайомих, почав шарпати мене за формений одяг, з плеча зірвав нагрудну камеру. Після цього було попередження, що буде застосований спеціальний засіб – сльозогінний газ, потім один з тих громадян підбіг до мене і з криком "ти мене задув", вдарив мене в обличчя, від чого я втратив рівновагу та впав на асфальт", - розповідає патрульний.

Зі слів речниці Нацполіції області Ольги Бузулук, люди, які прибули на місце аварії поводили себе агресивно: "почали перешкоджати роботі, відповідно, ті застосували спецзасоби, у відповідь був удар. На місці працювала слідчо-оперативна група, оскільки на місці був предмет, схожий на пістолет. Зараз відомо, що це – стартовий пістолет. Нападник також був затриманий, зараз він у СІЗО.

Ввечері 25 січня Нацполіція Волині оприлюднила ще одне повідомлення. Правоохоронці кажуть, що керманич іномарки (АТОвець - ред.) мав явні ознаки алкогольного сп'яніння, але проходити освідування відмовився. Підозрюваному в нападі на патрульного оголосили підозру.

"Приїхали на допомогу учаснику АТО", - Олена Звєрєва

"Ми працюємо як група швидкого реагування з поліцейськими пліч-о-пліч багато років. Такого як вчора бєзпрєдєла не було ніколи", - каже психологиня Центру допомоги учасникам АТО. З її слів група швидкого реагування вирушила на місце ДТП, бо за кермом був ветеран війни на сході.

Олена Звєрєва каже, що намагалася заспокоїти АТОвця на ім'я Сергій, але один з правоохоронців застосував до них сльозогінний газ.

"Він забризкує мене і Олексія газом, я уже не бачила, як він впав обличчям вниз – він спіткнувся через бордюр. Зараз вони розказують, що це Олексій його вдарив. Олексій його не міг вдарити по тій простій причині, що він не бачив, куди бити – в нього були залиті очі. Юра в цей час тримає Сквотера за руки ззаду, підбігає поліцейський десь з туї, забризкує Юру повністю тереном і Сквотера вдаряє в голову. В нього зараз закрита черепно-мозкова травма", - каже психологиня.

АТОвець Сергій, який лежить нині в сусідній з патрульним палаті каже, що не пам'ятає подій того вечора. Спілкуватися з журналістами відмовився.

Зі слів речниці Ольги Бузулук, чоловіку, який травмував поліцейського, загрожує до 5 років позбавлення волі. Олена Звєрєва ж розповіла, що вже написала заяви на неправомірні дії правоохоронців до прокуратури, СБУ та ДБР.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися