На Волині перепоховають останки 33 вбитих в'язнів
Волинь

На Волині перепоховають останки 33 вбитих в'язнів

26 січня 2021, 15:54
0
0
Сподобалось?
0

Близько 160 тисяч гривень потрібно на ексгумацію та перепоховання останків вбитих в’язнів колишньої тюрми НКВС у Володимирі-Волинському.

Про це повідомили під час другого етапу бюджетних слухань у обласній раді 25 січня, пише ІА Волинські новини.

Керівник заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк нагадав, що в місті вже давно прагнуть відреставрувати пам’ятки археології «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст.». Однак досі залишається питання щодо проведення ексгумації останків в’язнів колишньої тюрми.

Нагадаємо, тюрма НКВС у Володимирі-Волинському була розташована на території середньовічного Городища. Археологічні роботи тут тривають з 1997 року. За цей час археологи розчистили декілька братських могил, в яких знайшли рештки понад 1230 людей замордованих енкаведистами. Серед жертв були навіть жінки та маленькі діти. Стан останків свідчить про те, що вони були жорстоко вбиті: у маленьких дітей розтрощені гвинтівками черепи, в хребцях у одного з немовлят застрягла куля з рушниці.

У 2013 році відбулося перепоховання 385 розстріляних колишніх в’язнів. Володимир Пикалюк зазначає: потрібно завершити ексгумацію. Наразі йдеться про останки 33 осіб, які були знайдені в 2013 році, але під ними можуть бути ще. Аби ексгумувати і перепоховати їх, треба 160 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися