На вулиці Луцька виїдуть ще чотири нові тролейбуси
Волинь

На вулиці Луцька виїдуть ще чотири нові тролейбуси

29 січня 2021, 12:55
0
0
Сподобалось?
0

Луцьк отримав ще чотири нові тролейбуси від компанії «Богдан Моторс».

Передача транспортних засобів за участю керівництва заводу та представників міської влади відбулася 29 січня, пише ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, що ще у квітні міська рада підписала контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс». Загалом вартує проєкт на 29 транспортних засобів понад 4 мільйони євро.

У жовтні місту передали два перші «рогаті», що нині курсують на маршруті №15.

За словами мера міста Ігоря Поліщука, сьогодні Луцьк отримав ще 4 тролейбуси від автозаводу «Богдан». Наступного тижня нові «рогаті» вже виїдуть на маршрути.

«Безумовно, дуже приємно, що більше якісного, комфортного сучасного, гарного на вигляд транспорту буде в нашому місті», - відзначив він.

Ігор Поліщук каже, що Луцьк поступово рухається до цілі лишити в минулому застарілі та неекологічні маршрутки. Так, на початку лютого місту передадуть ще 4 тролейбуси. Усього ж 29 «рогатих», за підрахунками мерії, зможуть витіснити біля 70-80 маршруток.

«Ми вже маємо досвід експлуатації нових тролейбусів і відгуки позитивні як від Луцького підприємства електротранспорту, так і від лучан, від мешканців нашої громади», - відзначив Поліщук.

Передбачають, що новий екологічний транспорт ще й фінансово оздоровить ЛПЕ, адже тролейбуси не потребують поточних чи капітальних ремонтів, є менш енергозатратними. Керівник ДП «Автоскладальний завод № 1 АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний розповів, що «рогаті» споживатимуть удвічі менше електроенергії, обладнані кондиціонерами, USB-зарядками та підйомниками для людей з інвалідністю.

Зі слів директора ЛПЕ Володимира Пуца, запланували, що 4 нові тролейбуси працюватимуть на маршрутах №1, 2, 5 та №12.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися