На Волині облаштують близько 60 спецкабінетів для щеплень від коронавірусу
Волинь

На Волині облаштують близько 60 спецкабінетів для щеплень від коронавірусу

29 січня 2021, 19:55
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській області створять близько 60-ти спеціальних кабінетів щеплення від COVID-19.

Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації, передає пресслужба Волинської ОДА.

«Робота з організації кампанії щеплення від коронавірусної інфекції в області, як і в країні в цілому, розпочалася ще восени 2020 року.

Наразі триває робота над створенням карти пунктів щеплення», – розповідають в управлінні охорони здоров’я ОДА. – Окрім цього, в області організовуються мобільні бригади для проведення щеплень та напрацьовуються маршрути пацієнтів. Готовність області проводити щеплення відповідає графікам Дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я».

Що ж до організації роботи кабінетів щепленя, то, відповідно до вимог МОЗу, вакцинація від коронавірусної хвороби COVID-19 повинна проводитись у спосіб та у місцях, які відповідатимуть критеріям:

1) дотримання всіх необхідних температурних умов зберігання та використання вакцин;

2) дотримання всіх необхідних умов безпеки тих, хто отримує вакцину та тих, хто здійснює щеплення;

3) доступність цільової для імунізації групи;

4) можливість здійснювати велику кількість щеплень в обмежений проміжок часу.

Зокрема, як кажуть в управлінні охорони здоров’я ОДА, це повинно бути окреме приміщення з холодильником, де зберігатиметься вакцина та безпосередьо проводитиметься щеплення. Також під час організації роботи кабінетів щеплення повинні бути враховані особливості вакцинації кожної з окремих груп населення.

Про пріоритетні групи для вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 та етапи вакцинації розповідала під час онлайн-брифінгу заступниця начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року в Україні наказом Міністерства охорони здоров’я затверджена Дорожня карта з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

За словами президента України Володимира Зеленського, вакцини, які поступлять в державу, пройшли всі стадії клінічних випробувань і вже зареєстровані в багатьох країнах світу.

Вакцинація проходитиме п’ятьма етапами з гарантією забезпечення кожному українцю добровільного та безкоштовного доступу до вакцини.

Масова кампанія з вакцинації допоможе значно знизити смертність від коронавірусної хвороби COVID-19 та зможе запобігти розвитку серйозних ускладнень для здоров’я, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися