На Волинь привезли 460 бебі-боксів
Волинь

На Волинь привезли 460 бебі-боксів

1 лютого 2021, 17:23
0
0
Сподобалось?
0

Першу за сім місяців партію пакунків малюка отримали в обласному перинатальному центрі. Це поки єдиний на Волині заклад, куди надійшли бебі-бокси.

Про це розповіла Суспільному директорка медустанови Ірина Горавська.

Востаннє пакунки малюка в область надходили наприкінці червня 2020.

До обласного перинатального центру надійшло 460 пакунків. 1 лютого із медустанови виписують 12 малюків, усі вони отримають бебі-бокси.

"Скільки держава нам дала на перший транш, стільки й надійшло. У місяць у нас народжується до 300 дітей, тому ось цих бебі-боксів у нас не вистачить навіть на два місяці", - каже Ірина Горавська.

Першою пакунок малюка отримала волинянка Юлія Ярощук. Разом із медсестрою перинатального центру мама перевірила коробку з дитячими речами.

Склад дещо відрізняється, від тих, що надходили раніше. У нових "пакунках" лише дитячі речі, у попередні входили також засоби гігієни для мам.

Усього найближчим часом у медичні заклади на Волині має надійти 1600 бебі-боксів. Коли саме вони надійдуть наразі невідомо.

Нагадаємо, з кінця червня минулого року породіллям видавали довідки для оформлення соціальної “картки малюка”. На одну дитину нараховували 5 тисяч гривень. Гроші батьки могли витратити на дитячі товари у визначених магазинах, розповіла виконувачка обов'язків департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко. З її слів, на Волині виплати на спецрахунки отримали майже 1000 осіб.

Що відомо

Програму одноразової натуральної допомоги при народженні дитини "Пакунок малюка" було запроваджено у 2018 році. До "пакунку" входять засоби гігієни, одяг та інші необхідні речі з догляду за немовлям.

Кабінет міністрів 29 липня 2020 року ухвалив постанову, згідно з якою замість "пакунка малюка" породіллям будуть видавати соціальну банківську картку з 5 тис. грн на рахунку. Після цього дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав український уряд зберегти програму "пакунок малюка" у такому вигляді, якому він є.

Влітку 2020 року повідомлялося, що у багатьох пологових будинках в Україні вже закінчилися пакунки малюка або скоро закінчаться, а нові на той момент не закупили.

17 вересня 2020 року Рада прийняла за основу законопроєкт про надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка". Президент Володимир Зеленський цей закон підписав.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися