У дитячій лікарні в Луцьку працівники аптеки зірвали стелю і розетки
Волинь

У дитячій лікарні в Луцьку працівники аптеки зірвали стелю і розетки

3 лютого 2021, 19:20
4
0
Сподобалось?
0

У ніч з 2 на 3 лютого працівники двох аптечних пунктів мережі аптек «Подорожник», виселяючись, по собі лишили руїну, перед тим гучно відмітивши переїзд. Для працівників Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства таке нічне дійство стало справжнім шоком.

Про це пише ІА "Волинські новини".

Купи сміття, коробки з-під піци, паперові склянки, вирвані розетки, облуплена плівка на склопакетах – це аж ніяк не весь перелік безчинств людей, які учора «прибирали» в аптечних пунктах. Вони не полінувалися навіть стелю зняти. На одній зі стін – вибита діра в гіпсокартоні, а в ній – порожня пляшка з-під кока-коли. Зверху – напис «Хай у вас і в нас все буде гаразд». І на це здатні ті, хто працює, так би мовити, задля здоров’я людей?!

Утім навіть ці збитки не найстрашніші.

«Через те, що зривали стелю, порвались дроти, тому припинилося електропостачання всього діагностично-приймального відділення. Крім того, відірвали системи забезпечення киснем, відповідно, порушилась уся система і всі шість поверхів не мали кисневого забезпечення по цьому стояку, – розповідає генеральна директорка мед закладу Ірина Горавська. – Витік кисню, який є легкозаймистим, міг спричинити вибух, вони самі через свої дії могли загинути. Якби, не доведи Боже, тут ще хтось закурив чи ще щось зробив, тут був би справжній вибух».

Як повідомили у лікувальному закладі, причиною виселення двох аптечних пунктів «Подорожника» стало те, що в них закінчився термін оренди і її не продовжували, бо тут заплановано реконструкцію діагностично-приймального відділення і в цих приміщеннях будуть бокси для дітей.

«Найімовірніше, вони планували забрати ще й ті двері, – додає Ірина Іванівна. – А в нас тут навпроти – бункер з наркотичними середниками. Тож зразу відключилась сигналізація, бо електропостачання припинилось, приїхала охорона. Одне слово, ніч видалася «веселою», охорона біля бункера стояла до ранку, бо його не можна лишити без нагляду».

Мало того, за кілька метрів від одного з понищених приміщень – дитяча реанімація! Дякувати Богу, нічого такого тієї ночі не сталося. Але така дика бездумна поведінка тих, хто не полінувався повидирати навіть розетки, могла коштувати комусь життя.

«Найстрашніше, що коли вони порушили всю електропроводку, у нас вночі припинилось повністю електропостачання всього діагностично-приймального відділення, відділення дитячої реанімації і тому ми викликали електриків, відновлювали постачання електрики», – додає Ірина Іванівна.

Зі слів заступника голови обласної ради Григорія Пустовіта, це питання буде взято на особливий контроль та вжито відповідних заходів. Наразі в лікарні підраховують суму завданих збитків, аби подати заяву в поліцію.

«Ми обов’язково порахуємо матеріальні збитки і будемо подавати позов. Вони понищили два приміщення і залишили непотрібні їм речі, тепер ми думаємо, як нам їх утилізувати, – обурюється Ірина Горавська. – Вони мали з тих аптек стільки прибутку, що мали б зробити гарний жест, забрати все своє, зробити ремонт і залишити дітям. Над нами є вищі сили і треба пам’ятати, що в цьому житті не тільки для себе щось треба зробити, але й для когось, особливо для дітей. Відповідальна за передане майно особа мала б цей процес проконтролювати. Та в мене таке враження, що це зробили за вказівкою».








Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Жах!
    Жах!

    Який дурак їх туди поселив; тут тобі і реанімація,і склад наркотиків,і мережа кисню...треба шкуру здерти з того хто дав дозвіл на аренду в такому місті...

    3 лютого 2021, 20:06
    Відповісти
  • Олесандр
    Олесандр

    Пані Горавська!!! Вам ще надоїло брехати?! Ви краще пишіть, що насправді робиться зараз у дитячому закладі( наприклад, що з зарплатнею працівників, як ви їх «законно» скорочуєте, як залякуєте скаржитись,...), то цікавіше. Далі буде!!!

    3 лютого 2021, 20:08
    Відповісти
  • марія
    марія

    пані горавська викидаючи людей з роботи думаєте за їхніх дітей??????????

    4 лютого 2021, 08:58
    Відповісти
  • Олена
    Олена

    Це все робиться спеціально,зараз звільняють,а через 3 місяці будуть нових набирати за доларові купюри з трьома нулями.Коли вже закінчаться ці побори в медзакладах за працевлаштування?????може новий голова облздраву наведе порядок ???нехай краще адміністрації поскорочують

    4 лютого 2021, 22:29
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися