Волинянка і її прикутий до ліжка син можуть опинитися на вулиці
Волинь

Волинянка і її прикутий до ліжка син можуть опинитися на вулиці

5 лютого 2021, 10:54
0
-1
Сподобалось?
-1

На Волині жінка із хворим сином може лишитися на вулиці. Будинок, в якому зараз живе родина, власники виставили на продаж.

Про це пише ТСН.

У цій маленькій хаті з пакетами на вікнах Олена живе вже 2 два роки. Тут немає газу, води та туалету. Але й цьому прихистку жінка була рада, оскільки власники не брали за нього грошей. Куди йти тепер, коли хату хочуть продати — жінка не знає. Свого житла у неї немає, як і грошей на оренду. Всі зароблені в Італії кошти щезли, коли син потрапив у ДТП.

На стіні щоденний розклад — коли годувати Андрія і які ліки давати. Вже два роки хлопець прикутий до ліжка і навіть їсти сам не може. Та хоча лікарі й не дають прогнозів, мати бачить зміни.

Жінка вірить, що колись її Андрій знову встане на ноги. А поки що мусить доглядати його самотужки. ЇЇ чоловік давно загинув, а колишня дружина сина живе далеко. Відійти від хлопця пані Олена може лише за продуктами.

Родина живе на пенсію Андрія — 1 800 гривень на місяць. Допомогу як малозабезпечена Олена отримати не може, бо держава нараховує їй стаж за догляд за важкохворим сином. І разом з ним умовний дохід значно більший за реальні 32 гривні, які виплачуються з бюджету. В управлінні соцзахисту обіцяють, що за новою постановою Кабміну сума зросте. Але на скільки — не говорять. Рятують добрі люди, розповідає пані Олена. Діляться чим можуть — грошима, їжею та ліками. Знають про проблему й у сільраді. Але наразі допомогти не можуть Хоча в очах і бринять сльози, пані Олена намагається триматися. Аби не плакати біля сина — вишиває для нього ікони. І мріє, що колись Андрій зможе взяти їх у руки.

Всі бажаючі можуть допомогти родині за реквізитами - ПриватБанк 4149 4390 4977 2720  Фіалковська Олена Миколаївна


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися