Що відомо про стан студентів, яких госпіталізували із сальмонельозом у Луцьку
Волинь

Що відомо про стан студентів, яких госпіталізували із сальмонельозом у Луцьку

10 лютого 2021, 19:24
0
0
Сподобалось?
0

П’ятьох студентів технічного університету Луцька, які захворіли на сальмонельоз 10 лютого виписали з лікарні.

Про це повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, що 7 лютого з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували 5 студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку.

У виші кажуть: кімнату де проживали студенти продезінфікували.

Як розповіла журналістам завідувачка гуртожитку віра Хомик, вперше швидку студентам - першокурсникам викликали 4 лютого. "Це було в ночі. Зразу двох швидка забрала. Ще двох потім на другий день, а на третій день забрали ще іншого", - каже жінка.

Медикам студенти розповіли що усі продукти вживали разом. "Їли ковбасу, відбивні та кетчуп, вермішель. Що стало причиною – тяжко сказати. Але у всіх хлопців є ентероколіт і є сальмонельоз, викликаний сальмонелою", - розповідає лікар-педіатр Олександр Коменда.

Після шпиталізації про хворобу дітей повідомили батьків та епідеміологів, зробили санобробку кімнати та харчоблоку, - розповів проректор університету Сергій Савчук. "Батьки були. Претензій не мають. Вони погоджуються, що десь винні самі, що не проконтролювали це", - каже проректор.

Спалах сальмонельозу медики кваліфікують як побутовий, оскільки отруїлися хлопці домашніми продуктами, каже епідеміологиня Валентина Новачевська. З її слів джерело зараження поки не визначили. Наголошує, щоб уникнути зараження, уся їжа з холодильника має проходити термічну обробку.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися