Луцького терориста судитимуть за сімома статтями
Волинь

Луцького терориста судитимуть за сімома статтями

17 лютого 2021, 10:44
0
0
Сподобалось?
0

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Управлінням СБУ в області кримінальному провадженні щодо 45-річного раніше судимого волинянина, відомого загалу як «луцький терорист».

Про це інформує пресслужба прокуратури.

Перелік інкримінованих йому злочинів включає: захоплення та тримання заручників з метою спонукання службових осіб органів державної влади до вчинення певних дій; вчинення терористичного акту та завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями; примушування працівника автомобільного транспорту до невиконання службових обов’язків шляхом погрози вбивством; незаконне заволодіння транспортним засобом; замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 259, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 280, ч. 3 ст. 289 та ст. 348 КК України).

Чоловіка обвинувачують у тому, що він, маючи при собі автомат Калашникова, боєприпаси та вибухові пристрої, 21 липня 2020 року захопив у Луцьку в заручники 13 людей – водія та пасажирів рейсового автобуса, серед яких був неповнолітній, та утримував їх 12 годин – до виконання Президентом України його вимоги про розміщення в інтернеті відеозапису із закликом: «Фільм «Земляне» 2005 року дивитися усім».

Упродовж дня обвинувачений також, як вважає слідство, здійснював постріли із наявної в нього зброї, вчинив вибух гранати поблизу службового автомобіля поліції та кинув ще одну гранату в бік правоохоронців, посягаючи на їхні життя.

Тепер за вчинення усіх цих злочинів він постане перед судом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися