На Волині хірурги видалили жінці «мігруючий» камінь
Волинь

На Волині хірурги видалили жінці «мігруючий» камінь

17 лютого 2021, 11:39
0
0
Сподобалось?
0

У Володимирі-Волинському хірурги під час операції на кишечнику виявили та усунули проблему, яка не давала нормально жити пацієнтці.

Про це повідомляє КП "Володимир-Волинське ТМО" у Фейсбуку.

Медики інформують, що жінка хворіла жовчнокам’яною хворобою упродовж 10-ти років. Терпіла біль, і звернулася до лікарів лише після досить сильного дискомфорту.

Хірурги встановили, що у жінки, яка скаржилася на сильний дискомфорт через кишкову непрохідність, у тонкий кишці був мігруючий камінь розміром 4 сантиметри, який і заважав нормальній життєдіяльності організму пацієнтки.

Після детальної підготовки хірурги провели операцію, що тривала майже півтори години.

Завідувач хірургічного відділення Володимир-Волинського територіального медичного об'єднання Михайло Дудич повідомив: «Даний випадок досить рідкісний, бо такі непрохідності з міграцією каменю розміром до 4 сантиметри трапляються у медичній практиці досить рідко. У Володимирі-Волинському такий випадок трапився вдруге.

Під час операції виявили норицю між жовчним міхуром та стінкою дванадцятипалої кишки з міграцією каменя з жовчного міхура в шлунково-кишковий тракт. Саме цей досить великий камінець викликав обтураційну кишкову непрохідність».

Михайло Володимирович зазначив, що хірурги провели розріз тонкої кишки, забрали камінь, наклали шви на тонку кишку і завершили операцію.

Фото на головній - ілюстративне


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися