У Луцьку прооперували серце дитині, яка народилася з вагою 900 грамів
Волинь

У Луцьку прооперували серце дитині, яка народилася з вагою 900 грамів

17 лютого 2021, 16:32
0
0
Сподобалось?
0

У Волинському обласному перинатальному центрі провели операцію на серці дитині, яка народилася глибоко недоношеною.

Про це «Віснику» розповіла генеральний директор КП «Волинське обласне територіальне медичне об`єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська.

Малюк з вродженою вадою серця народився місяць тому і важив лише 930 грам. Зараз вага дитинки більше кілограма – 1 600, і її стан дозволив провести хірургічне втручання.

За словами Ірини Горавської, операція пройшла успішно. Лікарі зробили усе, що могли. Наразі спостерігають за станом дитини.

До слова, на Волині уже проводилися подібні операції, однак, для Волинського обласного перинатального центру вона стала першою. Провів її професор, доктор медичних наук, кардіохірург київського Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Олександр Романюк.

«У нашому перинатальному центрі – це перша така операція, ми оперували вже дітей, але саме сердечко – перший раз. І це дуже важливо, щоб батьки, які приходять до нас, знали, що ця послуга в нашому закладі є безпечною і не потрібно дитину транспортувати, бо це ризик і випробування для малюка. Ми наголошуємо, що з якими би проблемами дитинка не зустрілася у нашому закладі, ми повністю здатні її вирішити. Навіть на таких етапах, як оперативне втручання», - додала Ірина Горавська.

Фото ілюстративне


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися