У Луцьку вшанували загиблих під Дебальцевим воїнів
Волинь

У Луцьку вшанували загиблих під Дебальцевим воїнів

18 лютого 2021, 17:10
0
4
Сподобалось?
4

У Луцьку вшанували бійців, які загинули під час оборони міста Дебальцеве на Донеччині в 2015 році.

Панахида та покладання квітів відбулися біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» 18 лютого, пише ІА Волинські новини.

Саме в цей день виповнюється шість років з дня виходу сил АТО з Дебальцевого. У боях за місто взяли участь тисячі воїнів та сотні одиниць військової техніки з обох сторін.

Вшанувати загиблих воїнів та помолитися за спасіння їхніх душ прийшли представники міської, обласної влади та різних установ, а також духовенство та небайдужі лучани.

Впродовж заходу наголошували, що головне завдання – пам’ятати загиблих хлопців та добиватися покарання винних у загибелі українських бійців.

Син загиблого воїна Максима Ляшука Матвій прочитав вірш Олександра Олеся «Живи, Україно, живи для краси», присвятивши його своєму батькові-герою та усім воїнам, які захищали Україну.

Заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт відзначив, що сьогодні зібралися, аби вшанувати пам'ять тих, хто піднявся у небо під Дебальцевим та Іловайськом, а також загиблих цього дня на Майдані Незалежності в 2014 році.

Заступниця міського голови Ірина Чебелюк наголосила, що ці дні – це чорна стрічка в історії нашої країни, області та міста.

Насамкінець присутні вшанували українських воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України».

Нагадаємо, зимові Бої за Дебальцеве, або Дебальцівський плацдарм тривали в період з 21 січня по 18 лютого 2015 року. Дебальцеве – місто з важливим залізничним вузлом, воно також лежить на перехресті двох автошляхів міжнародного значення: М03, що має напрям Харків-Бахмут-кордон РФ до Ростова-на-Дону, і М04, що поєднує Луганськ з Донецьком. 

Дебальцеве було визволене від проросійських бойовиків під час літньої операції 2014 року. 8 лютого 2015 року з панівних висот над селом Логвинове були зняті підрозділи 30-ї бригади, і рано вранці населений пункт без бою зайняли проросійські сили, перерізавши головну магістраль сполучення Дебальцевого з українськими тилами. 20 лютого 2015 року помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив, що під час боїв на Дебальцевському плацдармі з 18 січня по 18 лютого загинули 179 українських військовослужбовців. Того ж дня головний редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов оприлюднив інформацію про втрати українських силовиків у боях за Дебальцеве в період з 24 січня по 18 лютого 2015 року: 159 загиблих, 118 полонених, 36 зниклих безвісти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися