Волинянка робить унікальний вогняний масаж
Волинь

Волинянка робить унікальний вогняний масаж

21 лютого 2021, 12:27
0
0
Сподобалось?
0

Новина про те, що жителька села Світязь Шацького району Оксана Чернякова взяла участь у встановленні рекорду України з проведення вогняного масажу, швидко облетіла всю Західну Україну. А тендітна вродлива поліщучка стала відомою не лише в рідному селі.

– Ще в дев’ятому класі вирішила, що буду мати справу з медициною, – розповідає Оксана Чернякова, – хоч усі мої родичі – педагоги. Я з відзнакою закінчила Ковельський медичний коледж і навіть попрацювала якийсь час акушеркою, але швидко зрозуміла, що це не моє. Тож вступила в університет на факультет фізичної реабілітації. У кінці першого курсу пройшла курси масажу з елементами нетрадиційної медицини. І вже вирішила не зупинятися.

Нині Оксана – студентка четвертого курсу Тернопільського державного медичного університету. І заодно практикуючий масажист вже з першого року навчання. Дівчині навіть вдалося відкрити власний масажний кабінет у Світязі. Трудиться у вільний від навчання час, напрацьовує досвід.

– Першою пацієнткою стала двоюрідна сестра Ірина,– каже Оксана. – Потім почала лікувати маму. А згодом вже односельці просили то звичайний, то медовий масаж. Нині бажаючих оздоровитись не бракує, особливо у літній сезон, коли в селі багато відпочивальників, серед яких і фахові лікарі. Здебільшого люди цікавляться, чи маю я медичну освіту, а вже потім довіряють.

– Оксано, як Ви потрапили на встановлення рекорду України?

– Я не планувала нічого такого. Приїхала в Тернопіль на курси і підвернула ногу. Тому змушена була залишитися в місті. Моя викладачка, доцент університету Наталія Давибіда, запропонувала випробувати сили у встановленні рекорду одразу 50 учасниками. У заході взяли участь мої знайомі масажисти, колеги з Рівненської, Львівської, Івано-Франківської областей – усього 50 осіб. Атмосфера була феєричною, серце так калатало, що аж вискакувало з грудей. У два заходи спочатку ми робили 25 хвилин класичний масаж, а потім перейшли на вогняний.

Оксана розповідає, що вогняний масаж – це унікальна методика, яка має всебічний сприятливий фізіологічний вплив на організм людини.
Спочатку частину тіла, призначену для масажу, розтирають і змащують за допомогою спеціальних аромамасел, скажімо, з чайної рози або мигдалю. Використовують і поліські трави, у яких замочують рушники. Щоб уникнути потрапляння горючих елементів на голову, волосся вкривають спеціальною шапочкою. У ході вогняного масажу фахівець може додавати на тканину спиртовий розчин і міняти верхній рушник. На тканині розміщують ще два шари рушників, змочених водою кімнатної температури і віджатих. Верхнього підпалюють. Процес горіння нетривалий, тож у людини немає ніяких болісних відчуттів, зате ефект неймовірний. Після завершення процедури пацієнта на десять хвилин накривають ковдрою для посилення лікувального ефекту.

 – За допомогою вогняного масажу лікують остеохондроз, депресію, легкі запальні недуги, набряки, м’язові спазми, зміцнюють імунну систему, з організму виводяться шлаки і токсини, – наголошує Оксана Чернякова.

– Але деякі люди все ж бояться?

– Стараюсь переконливо розповісти про користь такого масажу. У когось страх зникає. Дехто все ж не наважується на вогняний масаж, тому не наполягаю.

Наталія ЛЕГКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися