Депутат Волиньради вимагає заборонити дитячу книжку про одностатеве кохання
Волинь

Депутат Волиньради вимагає заборонити дитячу книжку про одностатеве кохання

19 лютого 2021, 12:15
0
1
Сподобалось?
1

Депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик вимагає заборонити книжку про одностатеве кохання для дітей.

Про це йдеться у депутатському запиті, який озвучили на 4 сесії обласної ради, інформує пресслужба Волиньради.

Депутат заявляє, що до нього надходять звернення батьків учнів волинських шкіл, яких непокоїть скорочення, а подекуди й згортання викладання у волинських школах предметів духовно-морального спрямування, зокрема міжконфесійного курсу "Християнська етика".

Натомість, як стверджують батьки, їх обурює інформація, розповсюджена центральними ЗМІ, про те, що за кошти державного бюджету в Україні були закуплені дитячі книжки про одностатеве кохання. Зокрема, йдеться про книгу "Принцеса+принцеса: довго і щасливо" (автор - О’Нілл Кейт, 2019 рік), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків і пропонується дітям від 5 років.

За інформацією ЗМІ, книжковий твір "Принцеса+принцеса: довго і щасливо" дійсно придбали за державний кошт і поширили серед дитячих та шкільних бібліотек по всій Україні.

«Природньо, що у всіх нормальних батьків виникають запитання: а навіщо їхнім дітям пропонують історію про двох дівчат - європеоїдної та негроїдної раси, яка закінчується їхнім весіллям? Адже це - згубна для українського суспільства ЛГБТ-пропаганда, пропаганда сексуальних збочень зі шкільної лави, яка підриває устрої українського шлюбу і традиційних сімейних цінностей. Батьки просять порушити в сесійній залі питання: яка з цих двох альтернатив варта нашої з вами підтримки, хоча би — моральної», - підкреслив Олександр Пирожик у зверненні.

Також він додав, що, згідно з діючою в Україні Стратегією національно-патріотичного виховання, затвердженою Указом Президента України від 18 травня 2019 року № 286, духовно-моральне виховання є однією з основних складових національно-патріотичного виховання. А впровадження навчальних дисциплін духовно-морального спрямування як основи формування особистості та підґрунтя для національно-патріотичного виховання, залучення дітей і молоді до участі у заходах із духовно-морального виховання - зазначені як одні з основних напрямів досягнення мети Стратегії.

Тож, депутат висловив у зверненні прохання:

1. Проаналізувати стан і тенденції охоплення шкіл Волині викладанням предметів духовно-морального спрямування, причини, що призвели до такого скорочення в окремих містах і районах області, а також вжити заходів з метою недопущення скорочення викладання курсів морально-духовного спрямування та збільшення охоплення учнів таким викладанням.

2. Здійснити перевірку, чи надходили у дитячі та шкільні бібліотеки на території Волинської області примірники книги "Принцеса+принцеса: довго і щасливо" (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), а якщо так, то в якій кількості, а також вжити вичерпних заходів щодо недопущення поширення у школах Волині згубної для українських традиційних цінностей ЛГБТ-пропаганди.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися