Волиняни можуть поспілкуватися з «телефонним другом»
Волинь

Волиняни можуть поспілкуватися з «телефонним другом»

28 лютого 2021, 20:01
0
0
Сподобалось?
0

Волиняни долучилися до проєкту «Телефонний друг». Волонтери раз чи два на тиждень спілкуються з людьми, які додзвонюються на телефон довіри.

Про це розповіла Суспільному менеджерка проєкту Поліна Гоч.

Зі слів психолога Антонія Мельника: обмеження контактів та самоізоляція викликають психологічні проблеми, які загострилися у час пандемії. Торік у червні Українська Волонтерська Служба та Дитячий фонд ОО в Україні запустили проєкт "Мій телефонний друг".

Одна з тих, хто відповідає на дзвінки людей, яким знадобився телефонний друг, – лучанка Юлія Тарадюк. Перед тим, як стати волонтеркою проєкту, вчилася онлайн. Розповідає: майже два місяці спілкується зі своєю підопічною, зідзвонюються раз або двічі на тиждень.

Учасниця проєкту "Мій телефонний друг" Тетяна Дацик – мати учасника АТО. Жінці 57 років, мешкає у селі Морозовичі. Каже: в родині виникли проблеми, захворів чоловік, син важко адаптовувався до мирного життя.

Жінка розповідає: не мала з ким обговорити свої негаразди, допомогли волонтери з проєкту "Телефонний друг".

Зі слів Тетяни Дацик, спільну мову знайшла із 26-річною дівчиною, якій довірила свої проблеми. Волинянка каже: моральна підтримка незнайомих людей, які спілкувалися з нею телефоном, допомогла їй.

Зараз у волонтерській програмі 6 345 зареєстрованих волонтерів та 4 150 людей, які звернулися на гарячу лінію, – розповіла менеджерка програми Поліна Гоч. Облік людей окремо по регіонах поки не проводять.

Всеукраїнська гаряча лінія проєкту "Мій телефонний друг" працює у будні. Детальнішу інформацію про це можна знайти на сайті проєкту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися