Алла ФІЛЮК
Волинь

Лучанка виготовляє ляльки-копії зірок

8 березня 2021, 18:30
0
0
Сподобалось?
0

Лучанка Алла Філюк – професійний психолог. Але одного разу побачила в крамниці іграшки ручної роботи. І так загорілася спробувати зробити щось своїми руками! Залізла в інтернет і… пропала. Після декретної відпустки на роботу вже не вийшла, а з головою поринула в лялькарство. Хоч рукоділлям ніколи не займалася.

Зробила дві копії Тіни Кароль

Ляльки-ангели, портретні, українські, весільні, інтер’єрні, для декору будинку, ляльки-модулі для колиски, кумедні звірята, герої популярних мультиків – далеко не повний перелік того, що вийшло з рук майстрині за вісім років. Виготовляє й жіночі аксесуари: еко-сумки, косметички, м’якенькі подушечки, великодні й новорічні символи, сумочки-«схованки» для ручок, нотаток, флешок. Авторські іграшки Алли Філюк роз’їхалися по світу – вони у колекціях у США, Канаді, Данії, Німеччині, Італії, Польщі. Дарують їх своїм кумирам  шанувальники відомих артистів.

– Дві копії Тіни Кароль замовляли її фанати, коли вона приїздила до Луцька. Надя Дорофєєва з групи «Время и Стекло» має  вже три мої ляльки. Взагалі портретні лялечки користуються попитом, – каже Алла. – На весілля часто замовляють, для своїх колег на день народження у колективах, особливо лікарі та вчителі. Хтось хоче із запахом лаванди чи цитрусу. Дехто начальника свого оригінальним подарунком здивувати. Оскільки у моїх ляльок обличчя не намальоване, тому треба передати схожість з тією людиною якимось іншими характерними  штрихами: кольором волосся, стилем одягу. Костюмчик зробити такий, як бос ходить, портфелик причепити чи рюкзачок – і образ готовий. Мої ляльки особливі ще й тим, що принаджують удачу та щастя. Принаймні так кажуть клієнти.

Ляльки не лише радують, а й лікують

Три роки тому Алла відкрила майстер-клас у «Сіті Парку». Не думала не гадала, що це так сподобається дітлахам. Із задоволенням ходять у «Лялю Бяку» і діти, і навіть дорослі. А нещодавно майстриня загорілася ідеєю використати своє захоплення ще як і психолог. Щоб не лише шити іграшки, в які вкладає свої емоції та гарний настрій, а й лікувати ними діток. Вже закінчила курси з арт-терапії. Чи стане це захоплення справою її життя – не знає. Головне, що чоловік із синочком її розуміють і не заважають.

– Хоч до моїх іграшок синок байдужий. У нього інші інтереси й захоплення. Все-таки хлопчик! Хоча на мої майстер-класи часом і хлопці приходять. Процес виготовлення ручної іграшки дуже трудомісткий. Десятеро діток прийде на заняття – і для всіх треба зробити якісь заготовки, підготуватися. Можна було б подумати про продаж своїх робіт через відомі світові інтернет-платформи. Але я не маю на те часу! – каже Алла.

 Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися