На Волині - три спроби самогубства серед дітей: з чим це пов'язано
Волинь

На Волині - три спроби самогубства серед дітей: з чим це пов'язано

4 березня 2021, 20:39
0
0
Сподобалось?
0

Цього тижня на Волині зафіксували аж три спроби самогубства серед підлітків.

Про це пише ВолиньPost.

Керівниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович розповіла, що від понеділка, 1 березня, у поліцію надійшла інформація про три спроби самогубства від медзакладів, де перебували неповнолітні. Поліцейські виїжджали на місця, з’ясовували причини вчинків, вивчали умови проживання, телефони дітей тощо.

«Усім - 13-14 років, у цей час, як відомо, змінюється гормональний фон. Діти не були в сумнівних групах чи групах, де пропагують жорстокість. На ці вчинки, скажімо так, були побутові причини», - зазначила Інна Остапович.

За словами керівниці сектору ювенальної превенції, шкільним психологам, соціальним педагогам потрібно проводити роботу із неповнолітніми, аби запобігати подібним проявам. Передусім, піклуватися про фізичний, духовний та моральний розвиток дитини, відповідно до ст. 150 Сімейного кодексу, зобов’язані батьки. Тож їм варто частіше розмовляти зі своїми чадами, цікавитися їх настроєм, станом справ у школі тощо. Зокрема, наголошує Інна Остапович, з-поміж іншого треба навчати й культурі поведінки в інтернеті, розповідати, що перебування у соцмережах може мати як позитивні, так і негативні наслідки. Якщо ж порозумітися не вдається, звертатися за допомогою до фахівців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися