Яким буде проспект Волі у Луцьку після реконструкції
Волинь

Яким буде проспект Волі у Луцьку після реконструкції

12 березня 2021, 18:04
0
3
Сподобалось?
3

12 березня у Луцьку на засіданні обговорювали як зміниться проспект Волі від вулиці Шопена до Київського майдану.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Проєкт майбутнього капітального ремонту презентували рівненські архітектори-урбаністи з майстерні архітектури та дизайну “МOST” Дмитро Котлярук та Ольга Шевчук.

Вони вважають, що важливу міську магістраль необхідно адаптовувати до європейських стандартів, коли на першому місці — пішоходи та велосипедисти, а не автомобілісти. Обговоривши проблеми проспекту, архітектори запропонували забезпечити належні умови для пересування пішоходів та велосипедистів, наявність паркомісць та зробити зручнішим рух громадського транспорту й приватних автівок.

Розробники проєкту майбутній проспект Волі бачать доступним для усіх верств населення, із зручними зупинками громадського транспорту, безпечними пішохідними переходами з острівцями безпеки, з паралельним повздовжнім паркуванням, перерозподіленою проїзною частиною і лівоповоротними смугами. Це забезпечить можливість автомобілям повернути, не затримуючи рух, основною смугою. Також обговорили введення єдиного дизайну для вуличних меблів, лав, смітників, велопарковок, елементів освітлення тощо.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Миколи Осіюка, проєкт капітального ремонту проспекту Волі розрахований на найближчі два роки з орієнтовною вартістю 60-80 мільйонів гривень.

“Сьогодні було багато зауважень та пропозицій, але вцілому більшості учасникам концепція сподобалась, - розповів він. - Ми хочемо максимального збереження зелених насаджень та створення комфортних умов для мешканців, які проживають на проспекті Волі, та для усіх учасників дорожнього руху”.

Присутні зійшлись на думці, що майбутній проспект Волі має бути зручним в першу чергу для людей, адже ця вулиця — візитівка міста. Вона має зелену буферну зону, яка відділяє дорогу від тротуару, що є безпечним та зручним елементом для пішоходів та велосипедистів, а зелені насадження мають пило- та шумозахисний ефект для мешканців, які там проживають.

Презентований проєкт архітектори будуть допрацьовувати, внісши усі пропозиції та зауваження, які сьогодні озвучили.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися