Марія МІЩУК з чоловіком Михайлом
Волинь

80-річна волинянка - фанатка газет і книжок

14 березня 2021, 16:58
0
0
Сподобалось?
0

11 березня 80-річний ювілей відзначила Марія Павлівна Міщук зі Штуня на Любомльщині. Моя бабуся стала мені найкращою подругою, вона все своє життя віддала нам. Народилася вона у 1941 році на хуторі Карне в простій сільській сім’ї. Мама поклала здоров’я в колгоспі, а тата погано пам’ятає, бо помер, коли їй виповнилося лише п’ять років.

– Пригадую тільки, як він лежав на лаві, наряджений в день похорону. І все… – витирає непрохану сльозу бабуся Марія. – Лишилися ми самі: мама, я та молодша сестра Галя, якій тоді було всього рік. Жилося дуже тяжко. З хутора в село перебралися у 1958 році останніми, бо не було кому допомогти перевезти хату. Усе перетягували ми з мамою. Зліпили її знову докупи як могли.

Закінчила Марія сім класів. У тринадцять років пішла доглядати курей у колгоспі, а в п’ятнадцять вже працювала свинаркою. У 24 роки вийшла заміж за сусіда Михайла. У сім’ї народилися син і донька. Щоб жити у своїй оселі, тяжко трудилися. Бабуся ланковою, а дідусь – їздовим. На жаль, він уже помер.

Моя бабуся має багато нагород за тяжку працю, у тому числі Орден Трудового Червоного Прапора. З’явився час, щоб бавити внуків, яких у неї двоє. Уже є й правнучка Полінка. Вона освічена та сучасна бабуся. Дуже любить читати. У молодості сусіди часто збиралися у нас вдома на вечірки, щоб послухати, що ж там станеться з героями чергової книги, яку читала. Й досі, хоча вже погано бачить, на столі біля її ліжка завжди газети, журнали, книжки. Бабуся Марія вміє шити, в’язати та вишивати. Любить милуватися квітами, часто влітку сидить на лавці біля хати і очей не зводить з клумби. І не оминає… жодного каталогу косметики «Оріфлейм». Не все розуміє для чого, але їй цікаво переглянути новинки. Частенько готувала смачні страви для нас, коли відправляла у школу та садочок. Вичитувала цікаві рецепти в журналі.

Тож вітаємо бабусю Марію з ювілеєм! Бажаємо міцного здоров’я, уваги від рідних і Божого благословення. Живіть до ста літ!

Ірина МАЇЛО


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися