На Волині 10-класниця представила власну виставку ікон
Волинь

На Волині 10-класниця представила власну виставку ікон

12 березня 2021, 19:58
0
2
Сподобалось?
2

12-го березня у Нововолинську відбулася виставка ікон учениці 10-го класу наукового ліцею Марини Харчун.

Про це пише БУГ.

У кожної людини в житті є моменти, коли вона звертається до Бога і так робить Марина, приступаючи до написання ікон. Обов’язково звільняється від поганих думок, молиться та промовляє: «Боже, допоможи!».

Марина Харчун народилася в селі Цевеличі Локачинського району, навчалася в Козлівській загальноосвітній школі й у 2020 році прийшла на навчання до Нововолинського наукового ліцею-інтернату у 10-А клас.

Як розповідає школярка, все почалося спонтанно. У 12 років виявилося бажання малювати, вона ніде цьому не вчилася. Першими роботами були краєвиди села, потім портрети. Дівчина малювала усе, що бачила. У вільну хвилину брала у руки олівці й творила.

І з легкої руки бабусі Антоніни Миколаївни спробувала намалювати ікону. Першою роботою був образ архангела Михаїла і після схвальних відгуків родини взялася й за інші.

"У травні минулого року спробувала себе в іконописі. Я пам'ятаю, тоді був теплий сонячний день, вихідний. Коли я писала ікону було тепло на дворі та на душі", - пригадує дівчина.

Творчий доробок юної художниці за короткий проміжок часу нараховує понад 20 робіт. Марина говорить, що не буде зупинятися, буде працювати над помилками та рухатися далі.

“Зі мною Бог, зі мною моя сім’я та мої друзі”, – говорить Марина.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися