Помста за Погуляйка: Волинська ОДА подала в суд на облраду
Волинь

Помста за Погуляйка: Волинська ОДА подала в суд на облраду

15 березня 2021, 19:04
0
0
Сподобалось?
0

Волинська ОДА подала на Волинську облраду позов в суд, в якому вимагає скасувати рішення від 10 грудня 2020 року №2/3, одним із пунктів якого є висловлення недовіри голові Волинської ОДА Юрію Погуляйку.

Про це розповідає журналіст Святослав Лесюк на Громадському інтерактивному телебаченні.

18 лютого 2021 року журналіст надіслав інформаційний запит в Офіс Президента України, в якому попросив повідомити, чи отримав Офіс Президента рішення Волинської обласної ради «Про звіт голови Волинської обласної державної адміністрації Ю.Погуляйка з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень у 2019-2020 роках».

Нагадаємо, Волиньрада 10 грудня 2020 року висловила недовіру Юрію Погуляйку на посаді голови Волинської ОДА. За це рішення проголосували 49 депутатів із 64-х, обраних до ради. Тобто понад дві третини.

У позові до Волинського окружного адміністративного суду Волинська ОДА вимагає визнати незаконним і скасувати рішення Волиньради від 10 грудня 2020 року, одним із пунктів якого, власне, і є висловлення недовіри голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку.

Станом на 23 лютого 2021 року, зазначають, у листі з Офісу Президента, суд позов ще не розглянув.

Згідно із автоматизованим розподілом, справа потрапила на розгляд до судді Валентина Дмитрука.

Валентину Васильовичу справи Волинської обласної ради далеко не чужі, адже його батько – Василь Дмитрук – свого часу був головою найвищого представницького органу Волині.

Коли розглянуть позов Волинської ОДА до Волиньради, наразі невідомо.

Якщо представник позивача, себто Волинської ОДА, не з’являтиметься в суд, посилаючись на карантин, розгляд справи можуть відкладати й відкладати. І ніхто не вправі змусити суд слухати справу без позивача. Поки триває карантин.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися