У Луцьку проходить акція до дня окупації Криму
Волинь

У Луцьку проходить акція до дня окупації Криму

16 березня 2021, 15:27
1
0
Сподобалось?
0

У Луцьку відбуваються заходи, присвячені річниці окупації Кримського півострова.

Про це пише ВолиньPost.

Показ короткометражного фільму, вільний мікрофон, покладання квітів до стели Героїв Небесної Сотні, частування пловом за кримським рецептом та навіть проведення умовного референдуму – такі заходи тривають сьогодні, 16 лютого у Луцьку.

Акція, приурочена до дня окупації півострова Крим Російською Федерацією, тривала на Театральному майдані міста з 10 ранку. Організатором є громадська організація «Студентська рада Волині».

Нагадують, що саме 16 березня 2014 року відбувся нелегітимний сфальшований псевдореферендум про статус Криму із заздалегідь сформованими результатами та завищеною явкою. Результати цього «референдуму» не визнали ні Україна, ні міжнародні інституції.

О 10 ранку розпочали показ короткометражного фільму, який присвячений окупації Криму.

Також організатори провели так званий референдум щодо повернення Криму. У бюлетені було два варіанти відповіді: «Я підтримую приєднання Чорноморського флоту Російської Федерації до України» та «Я проти приєднання Чорноморського флоту Російської Федерації до України». Потрібно було обрати один з них та встигнути поставити відмітку до 14 години. Вже до 18 години підрахують голоси та оголосять результати.

О 12 годині гостей частували пловом за кримським рецептом та провели вільний мікрофон, де можна було висловити свої думки. О 14 годині відбулось покладання квітів до стели Героїв Небесної Сотні.

Зауважують, що, попри негоду, чимало лучан не залишилися осторонь та підтримали акцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Татарин обрізаний
    Татарин обрізаний

    Кому потрібна ця вистава ?Цей захід розрахований на повних ідіотів ? Послухайте мешканців Криму - після економічної блокади, відключень електроєнергії, перекриття водопостачання північно - кримським каналом, про яке повернення може йти мова. Питання Криму можна запіти холодною водою ...

    16 березня 2021, 16:31
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися