На Волині від скаженого кота постраждали троє дітей
Волинь

На Волині від скаженого кота постраждали троє дітей

19 березня 2021, 13:59
0
0
Сподобалось?
0

В селищі Олика троє дітей постраждали від укусів домашнього кота, у якого виявили сказ.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

За результатами епідеміологічного розслідування встановили, що власний кіт поводився дивно, навіть агресивно, наносячи подряпини та укуси дітям, які з ним грались. Крім 3 дітей в родині з котом більше ніхто не контактував. Через два дні кіт пропав. Наразі діти проходять курс антирабічного профілактичного лікування.

Ускладнює епідситуацію той факт, що всі домашні тварини в цьому господарстві, в тому числі і вищезгаданий кіт, не щеплені проти сказу.

В області щорічно реєструється до двох десятків хворих на сказ тварин. На сьогодні зареєстрували 7 випадків сказу серед тварин у В. Волинському, Ківерцівському, Луцькому, Любешівському та Шацькому районах. Лікарі-епідеміологи лабораторного центру проводять заходи профілактики сказу, в першу чергу щодо встановлення кола контактних осіб з хворими на сказ тваринами та їх скерування до лікувальної установи для отримання профілактичного антирабічного лікування.

В межах 1,5 тис. волинян щорічно звертається за медичною допомогою через напади тварин, третина з яких отримує профілактичне антирабічне лікування. У минулому році після нападів тварин за медичною допомогою звернулось понад 1300 осіб, за неповних 3 місяці поточного року — понад 100 людей. До 50% випадків укусів людей пов’язані з домашніми тваринами (в основному собаками та котами).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися