Волинь отримає грант від Польщі на 54 тисячі євро
Волинь

Волинь отримає грант від Польщі на 54 тисячі євро

19 березня 2021, 16:41
0
0
Сподобалось?
0

Волинська облрада підписала грант про надання фінансої допомоги Європейського союзу.

Про це повідомляють на сайті облради.

Голова обласної ради Григорій Недопад підписав Грантовий договір між Міністерством фондів розвитку та регіональної політики Республіки Польща та Волинською обласною радою про надання безповоротної фінансової допомоги Європейського Союзу у розмірі 54,4 тисячі євро.

Грантові кошти будуть спрямовані на реалізацію проєкту  «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Він  упроваджується обласною радою у партнерстві з ГО «Центр регіональних ініціатив Волині», Волинським краєзнавчим музеєм та Регіональним музеєм у місті Стальова Воля (Польща).

Проєкт ставить за мету встановлення контактів між музейними установами Волині та Підкарпатського воєводства задля підвищення їхньої привабливості та популяризації у межах українсько-польського прикордоння.

Одним з ключових продуктів проєкту стане покращення доступності до музею у Луцьку для людей з особливими потребами. У цьому контексті у добрій нагоді стане досвід їхніх колег з м. Стальова Воля, які мають значні позитивні напрацювання у реалізації програм для людей з інвалідністю.

Проєкт передбачає проведення спільних транскордонних мистецьких імпрез, публікацію каталогу кращих експонатів музеїв-партнерів, виготовлення промоційних фільмів, організацію навчальної поїздки музейних працівників Волині до Польщі для переймання кращих практик і досвіду. Важливим компонентом є тренінгові заходи з метою підвищення компетенції музейних працівників у роботі з особливими категоріями відвідувачів.

За кошти Європейського Союзу також здійснять ремонт виставкової зали Волинського краєзнавчого музею та придбають спеціалізоване обладнання для демонстрації експонатів. 

Результатом реалізації проєкту стане зміцнення потенціалу регіональних музеїв, а також популяризація культурної спадщини та пам’яток історії транскордонних регіонів України й Польщі.

Практичне здійснення заходів розпочнеться орієнтовно у травні-червні  ц. р., після завершення усіх передбачених Програмою формальностей та отримання першого траншу гранту ЄС.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися