Художник з Волині винайшов власну техніку написання картин
Волинь

Художник з Волині винайшов власну техніку написання картин

24 березня 2021, 21:08
0
0
Сподобалось?
0

Художник Віталій Федоренко з Володимира-Волинського винайшов власну техніку написання картин.

Про це пише БУГ.

Його роботи здаються складним механізмом, який містить у собі безліч тонких деталей. Кожна картина Віталія пройнята глибоким сенсом, вона передає особливий настрій і живу енергетику. Вражає і техніка виконання. Якщо придивитися, можна помітити, що кожен штрих нагадує тонке волокно, тисячі ниток, які переплітаються між собою. Цими тонкими мазками вдало імітується рух і шум малюнку, мимохіть здається, що деталі рухаються.

На написання однієї картини, в залежності від складності та величини, витрачається 2-3 тижні. Художник може провести за мольбертом увесь свій день. Виконує роботу лише в тишині та спокої, ніхто не повинен заважати, у творчому контакті тільки він і картина.

Роботи Віталія у його Фейсбуку часто порівнюють з відомим на весь світ художником і одним зі 100-та геніїв сучасності Іваном Марчуком. Техніка виконання світового митця має назву пльонтанізм.

І, дійсно, їхні техніки дуже подібні. Проте художник з Володимира переконує, що свою він винайшов сам і, з професійної точки зору, в ній помітні суттєві відмінності. За словами Федоренка, і він, і пан Марчук працюють завжди наодинці і нікому не дають майстер-класів, тому їхні роботи неможливо скопіювати. Обидва художники бережуть свої стиль написання в таємниці.

“Іноді достатньо прокинутися з гарним настроєм, ще може пощастити зустріти по дорозі до майстерні людину, яка тебе надихне. Пишу тільки в хорошому настрої, а якщо його немає – виходжу за натхненням на природу. У творчих людей дуже мінливий настрій, з поганим я навіть не підходжу до мольберту”.

“Всі люди дивляться, а художник – бачить”, говорить Федоренко. Розповідає, що останній штрих наносить інтуїтивно.

Федоренко ще з дитинства розумів, що в нього творчий “діагноз”. Навчався тільки в художній школі, далі займався самоосвітою.

"Я постійно себе шукав і мої стилі часто мінялися. Ось цей мені наразі найближчий і я вирішив залишитися в ньому", - розповів художник.

Віталій поділився, що інші стилі написання його обмежують, а в своєму теперішньому, який так часто порівнюють з пльонтанізмом, він відчуває себе вільним і може “виходити за рамки”.

Перша виставка художника відбулася в 2015-му році в КМЦ, наступна в місцевому музеї в 2017-му. Далі він їздив на міжнародні пленери, де шукав свій стиль.

"На картини важливо не лише дивитися - їх треба відчувати", - каже Віталій. Дійсно, кожна його картина живе своїм життям і показує широку емоційну гаму.

Незабаром у Віталія Федоренка буде особиста виставка у Ковелі, де він 26-го березня презентує нові картини. Наразі масштабним виставкам перешкоджає карантин. Але з іншого боку, говорить Федоренко, це чудова можливість покращити свої навички і вийти в світ потім із ще більним досвідом і напрацюваннями.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися