У психлікарні на Волині закривають відділення
Волинь

У психлікарні на Волині закривають відділення

25 березня 2021, 15:37
0
-1
Сподобалось?
-1

У Волинській обласній психіатричній лікарні закриють відділення, де лікують хворих на туберкульоз.

Про це стало відомо під час засідання медичної комісії обласної ради 25 березня, пише ІА Волинські новини.

З 26 травня у Волинській обласній психіатричній лікарні не працюватиме відділення № 13, де лікуються пацієнти, які мають психічні хвороби і хворіють на туберкульоз.

Як повідомила керівниця обласної психіатричної лікарні Людмила Юрко, хворі, які мають поєднані патології, лікувалися в окремому відділенні в Олиці. Розташовувалося воно в приміщенні, яке визнане аварійним.

Відділення розраховане на 20 місць, його обслуговує троє працівників. Щороку там лікуються 15-20 осіб. Фонд оплати праці - 270 тисяч гривень на рік.

Зрештою у закладі вирішили, що робота такого відділення неефективна, тож було прийняте рішення про його закриття. З 26 лютого оголосили про скорочення, а 26 травня воно повністю припинить роботу.

Нині там перебуває 15 хворих, з них п’ятеро отримують протитуберкульозне лікування, а 10 перехворіли туберкульозом. Але хворих немає куди виписувати: у декого немає родичів, а декого не хочуть забирати. Семеро пацієнтів планують перевести в психоневрологічний інтернат. Ймовірно, до закриття відділення пацієнти, які зараз там лікуються, вже будуть проліковані. Проте не виключено, що такі зворі з’являться у майбутньому.

Тож Людмила Юрко клопочеться, аби для таких пацієнтів діяло спеціальне відділення в обласному фтизіопульмунологічному центрі.

Своєю чергою, керівник центру Іван Низкогуз запевнив, що таких пацієнтів, якщо вони мають покази для госпіталізації, готові забрати хоч завтра. Що ж до тих пацієнтів, які зараз перебувають у відділенні % 13 психлікарні, то показів для їх госпіталізації у заклад для хворих на туберкульоз наразі немає.

Депутати підтримали клопотання керівниці психлікарні щодо відкриття спеціального відділення для пацієнтів з поєднаними патологіями у фтизіопульмунологічному центрі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися