У Луцьку в обласній лікарні пересаджуватимуть органи
Волинь

У Луцьку в обласній лікарні пересаджуватимуть органи

25 березня 2021, 16:20
0
0
Сподобалось?
0

Троє працівників Волинської обласної клінічної лікарні вже проходять навчання, щоб на Волині проводити операції з трансплантації органів. Зокрема, першими планують проводити операції з пересадки нирок.

Про це стало відомо під час засідання медичної комісії облради 25 березня, пише ІА Волинські новини.

Керівник Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар повідомив, що заклад готується до освоєння нового напрямку роботи – трансплантології. Зокрема, уже підготували приміщення, провели ремонти, обладнали дві операційні, які можуть працювати синхронно. Троє фахівців уже навчаються в Запоріжжі.

Ліцензію на цей вид діяльності Волинська обласна клінічна лікарня уже отримала. Планують, що спершу на базі лікарні будуть проводити пересадку нирок.

Потім готуватимуть фахівців з пересадки серця і печінки. На базі відділення гематології планують готуватися до операцій з пересадки кісткового мозку. А на базі офтальмологічного центру хочуть почати робити операції з трансплантації рогівки.

Водночас, за словами медика, у країні гостро стоїть питання забезпечення пацієнтів імуносупресивними препаратами.

Крім того, минулого року обласній лікарні передбачили кошти на реактиви для проведення аналізів чутливості до імуносупресорів пацієнтам з пересадженими органами. Так, волиняни могли зробити ці аналізи в Луцьку, а не їхати до Києва. Тож Олександр Дудар просить депутатів при перерозподілі бюджету передбачити на 2021 рік 180 тисяч гривень на ці реактиви, бо кошти виділені на ці потреби раніше вже закінчуються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися