Розглядають апеляцію школяра з Волині, який отримав 6 років тюрми
Волинь

Розглядають апеляцію школяра з Волині, який отримав 6 років тюрми

25 березня 2021, 17:13
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному в апеляційному суді 25 березня почали розглядати справу щодо 16-річного хлопця з Волині, якому тамтешній суд присудив шість років тюрми за торгівлю марихуаною.

Про це повідомляє Суспільне.

Під будівлею суду його прийшли підтримати декілька активістів організації "Демократична сокира". У руках вони тримали плакати із фразами "Поліція замість бандитів полює на школярів" та "Замість розкриття злочинів поліція їх провокує".

Самого обвинуваченого, який є уродженцем одного із сіл Камінь-Каширського району, у Рівне не везли, він під вартою на Волині і на засіданні свідчить через онлайн-зв'язок. У суд в Рівне приїхали його матір та тітка.

У судових матеріалах вказано, що школяр двічі збув наркотичну речовину канабіс у селищі Ратному. Його захист подав апеляцію із клопотанням закрити провадження і скасувати вирок суду першої інстанції.

О 17:20 Рівненський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції. Обвинуваченого хлопця відпустили з-під варти.

Справу відправили на новий розгляд.

Адвокат обвинуваченого пояснив, на чому базувався захист обвинуваченого.

"Перша підстава, що це є провокація злочину. Друга підстава – незаконно проведені оперативно-розшукові дії у справі. Власне, вона була заведена у січні 2020 року, станом на цю дату моєму підзахисному було лише 15 років і він не є суб'єктом вчинення кримінального правопорушення", – розповів Суспільному адвокат обвинуваченого Віталій Жуковський.

Прокурорка Ірина Дикун зазначила, що апеляційну скаргу сторони відповідача не варто задовольняти. Зрештою, суддя змінив запобіжний захід обвинуваченому та призначив новий розгляд.

"Призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Змінити обвинуваченому запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання та звільнити з під варти", – оголосив своє рішення суддя Рівненського апеляційного суду Святослав Гладкий.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися