У Луцьку за 2 години патрулювання зафіксували 7 «гонщиків»
Волинь

У Луцьку за 2 години патрулювання зафіксували 7 «гонщиків»

26 березня 2021, 09:57
1
0
Сподобалось?
0

У Луцьку на чотирьох вулицях поліцейські патрулюють дороги за допомогою пристрою TruCam.

Про це пише Суспільне.

В області нині є три прилади TruCam.

З 22 березня з радарами інспектори працюють на автодорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин. В обласному центрі додали ще чотири ділянки дороги, де вимірюють перевищення швидкості цим приладом: на вулицях Львівській, Ковельській, Рівненській та Набережній.

На відрізку дороги по вулиці Ковельській у Луцьку дозволена швидкість руху – 50 кілометрів за годину. Сюди вперше виїхали патрульні поліцейські з TruCamом. Цей прилад вимірює і фіксує швидкість транспорту.

Принцип роботи TruCam такий: у ньому є вмонтований лазер, який наводиться на авто, якщо перевищення фіксується, то воно зберігається і з моменту фіксації ведеться відеофіксація до зупинки машини, — розповів патрульний поліцейський Василь Шимчук.

Сім перевищень швидкості за дві години патрулювання на вулиці Ковельській у Луцьку зафіксували інспектори приладом TruCam, — додає патрульний.

Водій Михайло їхав зі швидкістю сто кілометрів на годину. Що порушив правила дорожнього руху, чоловік визнав, каже: спізнювався на роботу. Патрульний виписав водієві штраф у розмірі 1700 гривень. Його чоловік оплатив на місці.

Постанову поліції можна оскаржити у суді, якщо водій не погоджується з даними про перевищення швидкості, які зафіксував TruCam. У випадку оскарження водіям доведеться сплачувати судовий збір, а також послуги за правову допомогу, яку надаватимуть адвокати. "Навряд водій сам зможе скласти позивну заяву на оскарження, а потім ходити до суду. В плані економічному їм це не вигідно робити" - розповів адвокат Олег Огородник.

Зі слів речника патрульної поліції Богдана Павловича, протягом 2020-го року в області через порушення швидкісного режиму було 891 ДТП.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Володимир
    Володимир

    Для журналістів включили мигалку і чому вони стоять за межами дороги ,Все як колись авто можливо побачити лише вже після того як Вас сфотографували.

    29 березня 2021, 15:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися