У Луцькій громаді закривають школу
Волинь

У Луцькій громаді закривають школу

26 березня 2021, 13:54
0
0
Сподобалось?
0

Школа у селі Іванчиці Луцької тергромади працюватиме до 1 липня.

Про це розповіла Суспільному начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко.

Нині у школі навчається 23 учні. У минулому навчальному році не було набору до першого класу, — каже директорка Іванчицівської гімназії № 33 Тетяна Туревич. У навчальному закладі працюють 8 вчителів та троє техпрацівників. Чотири педагоги не пенсійного віку можуть залишитися без роботи.

Обидва корпуси комунального закладу загальної середньої освіти "Іванчицівська гімназія № 33" побудовані у 70-му році минулого століття. У приміщеннях - пічне опалення. Тут вісім навчальних кабінетів, їдальня та туалет.

Керівниця управління освіти Луцької тергромади Зіновія Лещенко каже: ця школа не відповідає вимогам сучасного освітнього процесу.

Після закриття Іванчицівської школи, учнів планують перевести у Рокинівську гімназію. Нині тут навчається 218 учнів із селища Рокині та навколишніх сіл. Загалом заклад розрахований на 300 учнів, — розповів завуч Вадим Корнелюк.

Відстань від Іванчиць до Рокинь — 15 кілометрів. Хоча дітей з нового навчального року сюди возитиме шкільний автобус, проте частина батьків вирішили, що до школи у сусідньому селі - Уляники, яка за 2 кілометри від Іванчиць, дітям буде добиратися простіше.

Школи у селах Копачівка та Уляники розташовані ближче до Іванчиць, ніж Рокінівський ліцей. Переведення дітей до Рокинь не є примусовим. Де навчатимуться школярі – вирішуватимуть у родинах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися