В селі на Волині цілих 7 років не можуть добудувати школу
Волинь

В селі на Волині цілих 7 років не можуть добудувати школу

29 березня 2021, 20:52
0
0
Сподобалось?
0

На Горохівщині діти навчаються у жахливих умовах.

Про це пише Суспільне.

У селі Журавники Горохівської громади сім років чекають на зведення нової школи. У старій туалет знаходиться на вулиці, спортивна зала та їдальня – у приміщенні дитсадка за кілька сотень метрів від школи.

Нині у школі, яка розрахована на 110 учнів навчаються 134 дитини, – розповіла Суспільному директорка Світлана Шеремета.

У 2013 році приміщення недобудованого будинку побуту, яке починали реконструювати, передали освітянам. У проєкті реконструкції передбачили спортивну залу та залу для хореографії, а також їдальню. Нова школа була передбачена на 180 учнів.

Нині будівництво заморожене. Зі слів керівниці навчального закладу, попередньо вдалося освоїти 800 тисяч гривень: заклали фундамент і вимурували цоколь під другий корпус.

Будівля, в якій зараз здобувають знання діти, адаптована під навчальний заклад. Тут мало бути кафе, але у 1972 році добудували другий поверх та облаштували школу. 

Найбільша проблема закладу освіти – вбиральня на вулиці. Внутрішніх туалетів у школі немає.

Аби добудувати незавершену споруду, цьогоріч у Горохівській тергромаді, куди увійшли Журавники після адміністративно-територіальної реформи, готуватимуть новий проєкт. Голова громади Віктор Годик розповів, що попередній кошторис уже застарілий і потребує коригування. З його слів, за колишніми розрахунками на нову школу потрібно 20 мільйонів гривень.

Віктор Годик каже: це остання школа в громаді, де діти ходять до туалету на вулиці. Зі слів директорки закладу, фахівці підготували проєкт, за яким до теперішнього приміщення школи добудують вбиральню. Додає: гроші на ці потреби передбачили.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися